Testületi ülés volt Bükkábrányban
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. november 27. szerda, 09:19
November 25-én tartotta Bükkábrány Község Önkormányzata soron következő testületi ülését. Az ülésen összesen öt napirendi pont került megvitatásra.

Az első napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat Településrendezési Tervének módosításáról szavaztak a tagok. Egy régen húzódó vitára kerül ezzel pont. Egy ingatlan hátsó területét cseréli el az önkormányzat egy útra. A településrendezési terv változtatására pedig azért van szükség, mert a kérdéses terület jelenleg nem lakóterület, hanem zöld terület besorolás alatt van. A kérvényező vállalja az átíratás 60.000 Ft+ÁFA költségét. A tagok egyhangúlag támogatták a napirendet.

A második napirendben a közös önkormányzati hivatal szervezeti és működési szabályzatát fogadták el a tagok. A Kormányhivatali minta alapján elkészített dokumentumot mind a négy érintett településen el kell fogadni. A képviselők egyhangúlag támogatták az előterjesztést.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A harmadik napirendben az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjának változásáról szavaztak a jelenlévők. Az új törvény értelmében ez a tevékenység ÁFA körbe került, ezért az eddigi 150 Ft/m2/hó díj, 2014. január 1.től 150 Ft + ÁFA / m2/hó összegre emelkedik. A képviselők egyhangúlag elfogadták a napirendet.

A negyedik napirendben a szociális tűzifa rendeletet tárgyalták meg a tagok. Az előző év alapján készült el az előterjesztés. A tűzifa kiosztása várhatóan január közepén történik meg a rászorulók részére. Az idei évben 72 erdei m3 -rel gazdálkodhat az önkormányzat. Ez jelentős javulás a tavalyi 27 m3 -hez képest, bár 2013 -ban az igénylők száma is nőt 10% -kal.

Az ötödik napirendben indítványok, javaslatok között meghívók hangoztak el a decemberi programokra, illetve egy rövid összefoglaló az előző testületi ülés óta eltelt időszakról.

A nyilt ülés után zárt ülésen négy napirendi pontban segélyekről, kérelmekről tárgyaltak a képviselők.

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com