Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2013.) - Mezőkeresztes
Írta: Eleven Televízió   
2013. december 12. csütörtök, 10:27
December 5 -én tartotta soron következő ülését Mezőkeresztes város képviselő – testülete. Az ülésen összesen három napirendet tárgyaltak a tagok.

Az első napirendben a szociális tűzifa igényléséről alkottak rendeletet a képviselők. Az előterjesztést a szociális bizottság tárgyalta. A rendelet értelmében négy szempont szerint rászorultság esetében adható tűzifa. Az igényeket december 15 -ig kell benyújtani. Az idei évben 81 erdei m3 fa vár kiosztásra, amely nagyából 120 család téli fűtésén segíthet. A tüzelő várhatóan január végén, február elején érkezik. A tagok egyhangúlag támogatták a napirendet.
A második napirendben a 2014. évi belső ellenőrzési terv került elfogadásra. Ez a feladat régen a kistérségi társulás keretein belül került elvégzésre. A tervet legkésőbb december 31 -ig kellett elfogadni. A tagok egyhangúlag támogatták a napirendet.
A harmadik egyebek napirendben több téma került megvitatásra.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Törvényi változások miatt módosították a kéményseprő rendeletet. Az új rendelkezés szerint a lakost minimum 8 nappal az ellenőrzés előtt írásban vagy szóban értesíteni kell.
Intézményi tanácsot kell létrehozni az iskolákban, ahová az önkormányzattól is delegálni kell valakit. Mezőkeresztesen Dr. Dózsa György polgármester lesz az összekötő személy.
Közérdekű adatok kezeléséről belső rendelkezést kell készíteni, elfogadni.
A kisebbségi önkormányzat 40.000 Ft támogatást kért és kapott a „Szegények Karácsonya” elnevezésű programjához. Az idén ez az első eset, hogy támogatásért folyamodnak, illetve a program jellege miatt, mindenki egyhangúlag támogatta ezt a kérést.
A közmeghallgatás időpontját december 13 -án 18 órára tűzte ki a testület.
Megalakult a hulladékkezelési társulás, amelynek székhelye Mezőkeresztes, elnöke Dr. Dózsa György polgármester lett. A lakosok számára nem lesz érezhető változás a hulladékszállítás rendszerében.
Az idősek karácsonyi támogatására az előző évhez hasonlóan 2200 Ft utalványt szavaztak meg a képviselők.
tájház még az idén átadásra kerül.
A nyertes vásártér projekt hamarosan elkezdődik. A testületnek meg kell határoznia a vásártartási napokat, amelyek várhatóan negyedévente lesznek.
Elkezdődik az új sportcsarnok építése, valamint az iskola nyílászáróinak korszerűsítése.
A nyílt ülés után zárt ülésen a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatokról döntött a testület.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com