Közmeghallgatás Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2013. december 14. szombat, 13:09
December 13-án 18 órától Mezőkeresztes Önkormányzata közmeghallgatásra várta az érdeklődő lakosokat a Művelődési Házba.
A nyilvános testületi ülésen a Képviselő Testület mellett részt vett Dr. Árki Zsolt rendőr százados is, a helyi rendőrőrs megbízott parancsnoka. Miután a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, visszatekintett az elmúlt esztendőre, az éves beszámolóban több témát is érintett.
A városvezetés munkájáról elhangzott, hogy ebben az évben eddig 14 alkalommal ültek össze a képviselők, az üléseken pedig 59 határozat és 16 rendelet született. Az idei évben közel 10.000 ügyirat keletkezett. A város népességi mutatói kissé szomorú képet festenek. Összesen 78 haláleset történt, de csak 35 a születések száma. Ha ez a tendencia a jövőben is folytatódik akkor jövő év végére a város lakossága 4000 fő alá csökkenhet. Házasságot 4 pár kötött helyben.
Szó esett továbbá a pénzügyekről is. Ebben az évben a város mintegy 556 millió forintból gazdálkodhatott.
Megemlítésre kerültek a már lezárt és nyertes pályázatok, többek között az iskola tornatermének és épületeinek megújítása.
A kérdések elé menvén a repülőtérről is esett szó, miszerint a napokban fognak összeülni a tulajdonosok a bérlőkkel és/vagy közös megegyezés útján vagy bírósághoz fordulva felbontják a szerződést.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szó esett még a lakosságot érintő szemétszállításáról is. Ennek ügyében egy 32 települést magába foglaló csoport fog eljárni, aminek a vezetője Mezőkeresztes város lesz.
A kóbor kutyák ügye is felvetődött. Több megkeresés is érkezett az önkormányzathoz, miszerint egyre több a kóbor kutya a környéke. A polgármester ígérete szerint fognak ez ügyben lépni, értesíteni fogják az illetékességi gyepmesteri telepet.
Ezután a jövő évi tervekről halhatott a megjelent lakosság.
A beszámoló után a megjelent lakosoké volt a szó.
Kérdés merült fel a buszmegállók padjairól, a parkolási problémákról a főutcán, a főutca fáinak állapotáról, pótlásáról, orvosi ügyeletről, a közlekedési anomáliákról.
Az idei évben is kérdésként elhangzott: mit lehet tudni a volt malom épületének területéről, az oda tervezett beruházásról? Felvetődött az a visszatérő probléma, hogy a II. kerültben nem lehet hallani a hangosbemondót, csak a recsegés hallatszik a hangszóróból.
Utolsó hozzászólásként az alsó összekötő út és a patakon átívelő híd állapotáról esett szó.
Mivel több felvetés, kérdés, javaslat nem hangzott el a megjelent lakosok részéről, Dr. Dózsa György a saját és a testület nevében ünnepi jókívánságait kifejezve zárta az ez évi közmeghallgatást.

Az eseményről készült vágatlan felvételt nézőink december 19-én csütörtökön 17 óra 30 perckor tekinthetik meg az Eleven Televízió műsorán.
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com