Testületi ülés volt Mezőnyárádon
Helyi Hírek (2013.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2013. december 17. kedd, 11:46
December 9-én tartotta Mezőnyárád község képviselő – testülete soron következő ülését. A tanácskozás zárt üléssel kezdődött, majd a nyílt ülésen összesen öt napirendet tárgyaltak meg a tagok.
Az első napirendben közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítéséről szóló szabályzatot fogadta el egyhangúlag a testület. Ez a szabályzat a hivatali dolgozókra vonatkozik.
A második napirendben szó esett a karácsonyi ajándékozásról. A gyermekek részére már megvételre kerültek az ajándékok. A 70 éven felüliek idén is utalványt kapnak, amelynek értéke 2000 Ft lesz és egy helyi üzletben lesznek levásárolhatóak. A testület egyhangúlag támogatta a napirendet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

A harmadik napirendben a szociális tűzifa juttatások kiosztásának feltételrendszerét alakították ki a tagok. Egyrészt jövedelmi helyzettől függ a rászorultság. Család esetében a mindenkori öregségi nyugdíj 130%-a, azaz 37.050 Ft, egyedülálló esetében a mindenkori öregségi nyugdíj 200%-a, azaz 57.000 Ft egy főre eső jövedelem alatt adható. A beadott pályázatokat ezen kívül még négy tényező befolyásolja majd. Minden család értesítést kap majd a lehetőségről, az értesítő másik oldalán pedig a kérelem is megtalálható, amit az önkormányzathoz kell eljuttatni. Az idén 55 m3 fa kerül kiosztásra, várhatóan januárban, a szociális bizottság döntése alapján. A képviselők egyhangúlag támogatták a rendeletet.
A negyedik napirendben szociális közlekedés és közösségi szolgáltatások pályázatot kíván a testület beadni, amelynek keretében maximum 10 millió forint értékben kisbuszt lehet vásárolni. A pályázat feltételeként az ÁFA összegét a pályázónak kell megfizetni. A jelenlévők támogatták a pályázat benyújtását.
Az ötödik napirendben időszerű kérdések, feladatok megbeszélésére került sor
Elsőként kitűzték a testület tagjai a következő ülés időpontját, december 20 -ra.
Szó esett a vasárnapi gyertyagyújtásra készített műsorról.
A sószoba nem kezdi el működését mindaddig, amíg az üzemeltetési feltételeket meg nem teremti az önkormányzat.
A parkból áthelyezésre kerülnek a padok a temetőhöz, a gyógyszertár elé, valamint ha marad az iskola mögötti parkba.
Törvényi változások miatt az eddig különböző jogcímen adható segélyek helyett egy segélyezési forma lesz önkormányzati segély címen. Ennek odaítélését kizárólagosan a testület, vagy a szociális bizottság, vagy a polgármester végzi. Erről azonban döntés az ülésen még nem született.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com