Január 19.-26. között rendezik meg az ökumenikus imahetet
Írta: Eleven Televízió   
2014. január 21. kedd, 09:11
2014. január 19. és 26. között rendezik meg az ökumenikus imahetet. Az esemény mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza Magyarországon. Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében az imahét nyitó istentiszteletét a Kálvin téri református templomban tartották, január 19 -én vasárnap 18 órai kezdettel. Igét hirdetett Erdő Péter bíboros, prímás, érsek és Gáncs Péter evangélikus elnök – püspök.
Az imahét központi igéje:”Hát részekre szakítható-e Krisztus”(1Kor 1,13a) Esténként közös istentiszteletet tartanak a helyi egyházak lelkipásztorai, a térség különböző templomaiban.
Bükkábrányban január 24 -én 16 órától először a katolikus templomban, majd január 25 -én szombaton szintén 16 órától a református templomban tartanak közös istentiszteletet. Február 5 -én 17 órakor Mezőkeresztesen a katolikus templomba, február 7 -én 17 órakor pedig a református templomba várják a híveket közös imádságra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com