Megkezdődött az egészségügyi központ felújítása Nyékládházán
Írta: Eleven Televízió   
2014. január 23. csütörtök, 16:09

 

Január közepén elindultak és megfelelő ütemben zajlanak annak a projektnek a kivitelezési munkálatai, melynek eredményeként megújul, kibővül az egészségügyi központ Nyékládházán.

 

A 60 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás elsődleges célja, hogy a felújítást követően a település lakói minőségi ellátásban részesüljenek egy olyan intézményben, amely költséghatékonyan és betegbarát módon működik.

A település egészségügyi alapellátását biztosító intézménye közel 5200 fő számára biztosítja a háziorvosi és gyermekorvosi praxison keresztül az alapellátást, továbbá helyet ad a fogorvosnak is. Ez az épület ad helyet az orvosi ügyeleti szolgálatnak is, amely további 6 település közel 10.000 lakójának ellátásért felelős.
A rendelők kihasználtsága magas: idősek, kismamák, fogyatékkal élők és krónikus betegek gyakran megfordulnak az intézményben. Számukra és az intézménybe ritkábban látogatók számára is nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között kapjanak minőségi ellátást.

A fejlesztés több területet is átölel: egyrészt felújítják a tetőszerkezetet, azbesztmentesítést végeznek el. Akadálymentesítés is történik, egy liftet építenek be az épületbe, a tetőtérben elérhető szolgáltatásokat így a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek is el tudják érni. A szolgáltatatói jelleget erősítendő, a rendelőket és a belső tereket az ott dolgozók és természetesen a beteg igényihez alakítják, ezért nyílásokat falaznak be illetve újakat alakítanak ki.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Az intézményben ezen felül modernizálják és közös hálózati rendszerbe kötik a számítógépes eszközparkot. A fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítanak az intézményközi együttműködés megvalósítására informatikai szempontból és az egészségügyi adatvédelmi előírások betartására.
A felújítás és az eszközök beszerzése után így egy korszerű, energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működő és a törvényi előírásoknak megfelelő egészségügyi központ várja majd a betegeket, illetve szolgálja ki az itt dolgozók igényeit.


A projekt tervezett befejezési dátuma 2014. november 30.  A „Nyékládházi egészségügyi alapellátás fejlesztése” című, ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0004 azonosító számú pályázat által az önkormányzat 60.000.000 Ft európai uniós támogatást kap a beruházás megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi.

Kedvezményezett:
Nyékládháza Város Önkormányzata
3433 Nyékládháza, Vasút utca 16.

 

 




 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com