Ünnepi megemlékezések térségünkben
Írta: Eleven Televízió   
2014. március 11. kedd, 07:53
Az idei évben is megemlékeznek a 166 évvel ezelőtt Pesten kitört forradalom, majd azt azt követő szabadságharc eseményeire.
Bükkábrányban március 15-én 10.00 órától a község főterére a II. András térre, rossz idő esetén pedig a Házasságkötő terembe várnak minden érdeklődőt. A megemlékezésen ünnepi beszédet mond Szalai Szabolcs Bükkábrány község polgármestere, majd egy vers hangzik el Garand Annamária előadásában. A műsorban közreműködik a Bükkábrányi Hagyományápoló Egyesület, zárásként pedig Karády István előadó zenés darabjai csendülnek fel. Az ünnepség után 10 óra 45 perckor koszorúzás kezdődik a polgármesteri hivatal előtti emlékműnél.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mezőnyárádon március 14-én 14 órakor az iskolások emlékeznek meg a szabadságharc eseményeiről. Másnap 15-én 17 órakor koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a község könyvtáránal, ahova minden érdeklődőt szertettel várnak.
Mezőkeresztesen március 14-én várnak minden érdeklődőt a Bercsényi utca 17. szám alá, ahol 17 órakor a nemrégiben kialakított tájház megnyitó rendezvénye kezdődik. 17 óra 30 perckor innen indul a fáklyás felvonulás a Városházára, ahol 6 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés és koszorúzás. Ünnepi beszédet mond Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő és Dr. Dózsa György polgármester. Közreműködik a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Harmatcsepp Óvoda, a Kamara Kórus és a Mezőkeresztesi Férfikórus is. Az ünnepséget Varga Miklós EMERTON-díjas énekes, színművész koncertje zárja.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com