Tájház átadó és ünnepi megemlékezés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. március 17. hétfő, 08:01
Mezőkeresztesen a közelmúltban elkészült és berendezett tájház átadó ünnepségével kezdődött elmúlt hét pénteken az az ünnepség sorozat, amelynek keretén belül az 1848-49 forradalom és szabadságharc eseményeiről, hőseiről is megemlékeztek a jelentős létszámban összegyűlt helyiek és vendégek.
A tájház már a megnyitó előtt is nyitva állt a nagyközönség előtt. Délután 5 órakor Dr. Dózsa György mondott ünnepi beszédet, melynek keretében külön is megköszönte mindazok munkáját, akik az ötlettől a megvalósulásig vitték a helytörténeti kiállításnak is helyet adó, szépen felújított épület ügyét.
Ezt követően a helyi általános iskola néptáncosainak, majd pedig a Mezőkeresztesi Férfikórusnak az előadása tette még színesebbé az ünnepi eseményt.
A szalag árvágása után minden résztvevő fáklyát gyújtott és azzal a kezében vonult át a tömeg a Polgármesteri Hivatal előtt felállított színpadhoz.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Itt a Himnusz eléneklése és a zászló felvonás után előbb a helyi óvodások egy igazán huszáros műsorral emlékeztek '48-'49 hőseire, majd pedig a Kamarakórus három dal előadásával rótta le tiszteletét az ősök emléke előtt.
Az ünnep vezető szónoka Tállai András volt, aki beszédében párhuzamot vont a 166 évvel ezelőtti és a mai Magyarország között.
Az általános iskola tanulói is színvonalas előadás keretében elevenítették fel a márciusi eseményeket, ezt követően pedig Petőfi: "A 19. század költői" című verse hangzott el Korpás Zoltán előadásában.
A megemlékezés végén a kegyelet koszorúi kerültek elhelyezésre Petőfi Sándor és Kossuth Lajos szobránál. Az est záró akkordjaként Varga Miklós koncertjét hallgathatták meg a résztvevők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com