Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. március 19. szerda, 08:14
Mezőkeresztes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. március 13-án, csütörtökön 8 órai kezdettel a Városháza tanácskozó termében tartotta képviselő - testületi ülését, amelyen összesen három napirendi pontot vitattak meg.
Az első napirendben Mezőkeresztes Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítására került sor törvényi változások miatt. A tagok
egyhangúlag támogatták a rendeletet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben a szavazatszámláló bizottságok létrehozásáról döntöttek. A bizottságba kerülő tagok személyére kizárólag a Helyi Választási Bizottság vezetője, azaz a jegyző tehet javaslatot. A képviselők csak abban dönthetnek, hogy elfogadják, vagy elutasítják a javaslatot. Jelen esetben mindenki támogatólag nyilatkozott a kérdésben.
A harmadik napirendben az egyebek között szerepelt:
- a városi önkormányzat és a kisebbségi önkormányzat megállapodási szerződést írt alá a törvény által előírt szövegezéssel.
- pótelőirányzatok technikai jellegű módosítását kellett végrehajtani az elmúlt évből.
- a regionális hulladékkezelő társaság tagdíja az előző évekhez hasonlóan alakul, azaz 20 Ft/lakos településenként.
- szó esett a Március 15 -ei ünnepről és az ahhoz kapcsolódó tájház átadóról. A tájházban a tervek szerint az állandó kiállítás mellett időszaki kiállítások is helyet kapnak a későbbiekben.
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com