Rendkívüli testületi ülés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. március 31. hétfő, 12:41
Rendkívüli testületi ülésre került sor március 29-én Mezőkeresztesen. Az ülésen a képviselők mellett megjelent Tállai András belügyminisztériumi államtitkár és a helyi intézmények vezetői is.
Az összejövetel elején Dr. Dózsa György polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a városban jelenleg zajló beruházásokat.
Tállai András beszámolt arról, hogy mint ismeretes, a kormány a közelmúltban átvállalta az eladósodott települések adósságállományát. Ugyanakkor jó gazdálkodásuk miatt nem érhette hátrány azokat a településeket sem, akik nem halmoztak fel tartozást az elmúlt években. Így mintegy 1170 önkormányzat pályázhatott különböző összegű támogatásra, amelynek nagysága az érintett város vagy község lélekszámától függ. Mezőkeresztes esetében ez az összeg 224 millió forint, amelyet négy évre egyenlően elosztva kap majd meg a város, vagyis a részletek összege 56 millió forint lesz. A tájékoztatót követően az államtitkár aláírásra átnyújtotta az erről szóló megállapodást a polgármesternek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Dr. Dózsa György a dokumentum aláírása után beszámolt arról, hogy a kapott összeget az eddigi tervek megvalósítására használja majd fel a város.
Áthelyezésre kerül a könyvtár a most felújítás alatt lévő iskola épületébe, a mostani könyvtár helyére pedig az Egyesített Szociális Intézmény költözik majd. Másrészt jelentős összeget fordítanak a rendőrőrs épületének felújítására. Ez a tervek szerint mintegy 20 millió forintba kerül. Ennek az összegnek a felét Mezőkeresztes, a fennmaradó részt pedig a csatolt települések adják. 60 millió forintot különít el továbbá a város az utak és járdák felújítására, valamint befejeződik a vásártér uniós szintűvé való átalakítása és a kerékpárút is megújul a közeljövőben.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com