Madarak és Fák Napja a bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2014. május 13. kedd, 15:24

A bükkábrányi iskolában május 10-én tartották meg a Madarak és Fák Napját. Az alsósok és a felsősök külön útvonalat és más-más feladatokat teljesítettek, így a reggeli eligazításon a verseny részleteinek ismertetésére is kitértek. A csapatok a témához illő nevet választottak maguknak, és persze csatakiáltással és menetlevéllel is készültek.
A kicsik és a nagyok feladatai is változatosak voltak: a tanítók illetve tanárok az év madarával, az év fájával kapcsolatos feladatokkal, vagy éppen keresztrejtvénnyel készültek a csapatok számára. Máshol a fák levele alapján kellett megnevezni az adott fát, de volt madárfelismerés, illetve Herman Ottó életéhez is szorosan kapcsolódtak az egyik állomáson feltett kérdések.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A kicsik állomásai a megújult arborétumban, a Tornácos Házban, a Daróci úton és a Rákóczi úton voltak, míg a nagyokra az orvosi rendelő mögött, az Orvos közben, a Jókai úton és a Sályi úton voltak.
Közben az iskolában kézművesprogram, ügyességi vetélkedő, egy érdekes, ötletes ügyességi játék és az elsősegélynyújtással, sebellátással kapcsolatos gyakorlati bemutató is várta az indulásra váró, vagy a már visszaérkezett csapatokat.
Az arborétumban pedig a felsős lányok és fiúk négy szép virágágyásba ültettek évelő és egynyári növényeket, amelyeket az iskola tanulói és dolgozói ajánlottak fel saját kertjükből.
Közben délre aztán minden csapat visszaért az iskolába, ahol hamarosan eljött az eredményhirdetés ideje. Az alsósok között 3.helyezést ért el a Hófehér Hattyúk csapata, másodikok lettek a Fehérfejű Rétisasok. A legtöbb pontot pedig a Sirályok csapata gyűjtötte.
A felsősök között 3.lett a Bagoly csapat, 2.lett holtversenyben a Kolibri, a Hullámos Papagáj és a Pávák csapata. A legtöbb pontot a nagyok között a Fácán csapat szerezte meg.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com