Keresztény nagykorúság - bérmálkozás Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. május 21. szerda, 14:55
Ünnepi esemény színhelye volt május 18-án vasárnap a zsúfolásig megtelt bükkábrányi római katolikus templom. A bükkábrányi, tibolddaróci és kácsi egyházközségekből több éves felkészülés után összesen 26-an részesülhetett a bérmálás szentségében és ez által a Szentlélek kegyelmeiben. Bükkábrányból kilencen, Tibolddarócról tizennégyen, Kácsról pedig hárman voltak a bérmálkozók.
Az ünnepi szentmise celebrálását és a szentség kiszolgáltatását Palánki Ferenc püspök végezte. A résztvevőket és a főpásztort a szentmise elején előbb Szalai Szabolcs polgármester, majd Czégel Károlyné a helyi Egyházközségi Képviselő Testület elnöke köszöntötte.
Prédikációjában Palánki Ferenc külön kiemelte: a keresztény életvitel nem szabad, hogy a bérmálkozással véget érjen. Annak egy életen át része kell hogy legyen a Krisztushoz való ragaszkodás.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az igeliturgia után a bérmálkozók megerősítették keresztségi fogadalmukat, majd pedig a bérmálás szentségének kiszolgáltatására került sor.
A szentmise végén köszönő szavakkal búcsúztak a bérmálkozók és a hívek a püspöktől, külön köszönetet mondva Pálfi János plébánosnak is, majd főpásztori áldással távozhattak a jelenlévők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com