Bérmálkozás Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. május 28. szerda, 17:59
Május 25-én az ünnepi szentmise keretében tartották a bérmálkozást Mezőnyárádon. Összesen 15 fiatal Mezőnyárádról, Mezőkeresztesről és Szentistvánról lett az Egyház nagykorú tagja.
A szentmisét Csizmadia István, az Egri Bazilika plébánosa celebrálta. Az ünnepi szentmisén részt vett Póta Ferenc atya, szentistváni plébános, Jéger Károly nyugdíjas plébános és dr. Linczebold Levente plébános, valamint két kispap az Egri Szemináriumból..
A gyerekeket Doba Elekné és Panyi Csaba hitoktató készítette fel a bérmálásra. A bérmálkozás szentsége által válnak a megkereszteltek az Egyház nagykorú tagjaivá, akiknek kötelességük, hogy Krisztus tanúi legyenek szóban és tettben. A keresztségi kegyelem teljessé válásához szükséges a bérmálás szentségének felvétele. A bérmálkozás lényegi szertartása, a homloknak szent krizmával való megkenése, valamint a kézrátétel pár pillanat alatt megtörténik. A kegyelem pillanatai maradandóvá válnak, ha a bérmálkozó a csönd alatt megnyílik, és alázattal veszi, fogadja a Szentlélek ajándékának jelét.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com