Napsugaras Napok a bükkábrányi óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2014. június 04. szerda, 07:44
Május 19-én hétfőn vette kezdetét a bükkábrányi óvodában a Napsugaras Napok elnevezési programsorozat.
Ennek keretében a hétfői napon a focipályára sétáltak ki a gyerekek, ahol mindenki kipróbálhatta a sárkányeregetést, mely tevékenységhez szerencsére az időjárás is kedvezett. Minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző repülő eszközt, hiszen háromféle sárkányt vittek ki a szervezők.
A keddi nap is tartogatott meglepetést a gyermekek számára. Délelőtt a Ludas Matyi című mesét nézhették meg, az óvó nénik előadásában. A szereplők zseniális alakításának köszönhetően remekül szórakozott az óvoda apraja-nagyja.
Szerdán bekapcsolódott az ovi a Kihívás Napi programokba reggeli tornával és később szülős sportdélutánnal.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A programsorozat keretében május 22-én - csütörtökön - a miskolci Vadasparkba kirándultak az óvodások. Miskolcról Lillafüredre az erdei kisvonattal utaztak, amely nagy élményt jelentett a gyerekeknek. Lillafüredről az autóbusz a Vadasparkba szállította őket, ahol sok-sok állattal ismerkedhettek meg. A gyerekek számára a kenguru, a barna medve, a láma és az emu volt a legérdekesebb, ezek kifutói, ketrecei előtt időztek a legtöbbet, de felkeltették még érdeklődésüket a terrárium lakói, a teknősök és a kígyók is. Élményekkel gazdagon térhettek haza a kirándulásról, melynek költségét az Ábrányi Ifjúság Közalapítvány biztosította.
A pénteki napot már nagyon várták a gyerekek a bükkábrányi Napsugár Napközi Otthonos Óvodában, hiszen reggel az intézmény udvarán légvár került felállításra. A délelőtt folyamán a bölcsődés és óvodás gyerekek több alkalommal is birtokba vehették a játszóeszközt, amelyen kedvükre csúszdázhattak, ugrálhattak - az óvó nénik felügyelete mellett.
A programsorozat zárásaként május 27 -én kedden a Vidám Vándorok látogattak el az óvodásokhoz és hoztak el számukra egy szép mesét.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com