Térségi pedagógusnap Mezőkövesden
Írta: Eleven Televízió   
2014. június 05. csütörtök, 07:15
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Mezőkövesdi Tankerületének Pedagógusnapi ünnepségére, Mezőkövesden a Művelődési Házban került sor május 30-án 16 órakor.
A Himnusz eléneklése és a bevezető után ünnepi műsor tekinthettek meg a jelenlévők a térség iskoláiból érkezett gyermekek előadásában, valamint a Mezőkövesdi Zeneiskola tanulóinak és tanárainak tolmácsolásában.
Az ünnepi beszédet Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára mondta el. A Pedagógusnapi köszöntő után kitüntetések, díjak és elismerések kiosztása következett.
Elsőként a szakszervezeti kitüntetések, majd Mezőkövesd Város Önkormányzatának díjai kerültek átadásra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az idei évben az Emberi Erőforrások Minisztere kimagasló pedagógiai munkájának elismeréseként, nyugállományba vonulásuk alkalmából nyolc pedagógust jutalmazott Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetéssel, többek közt Kirnyák Andrást a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola nyugalmazott igazgatóját.
A kistérségi társulás hagyományait folytatva a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Mezőkövesdi Tankerülete 2014-ban is meghirdette az év pedagógusai címeket. A különböző kategóriákban adható elismeréseket az intézményvezetőkből álló zsűri ítélte oda. Nem volt egyszerű a döntés, hiszen valamennyi felterjesztett pedagógus kiváló szakmai munkát végez, és jogosan kaphatná meg a kitüntető címet. A 2014-as év óvodavezetője címet Kiss Sándorné a bükkábrányi Napsugár Napközi Otthonos Óvoda vezetője kapta. Az év tanítója kitüntető címet Vaszilkóné Bóta Ilona a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola tanítója kapta.
A tankerület közneveléséért díjat idén többek közt Tóth Sándornak a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskola igazgatójának ítélte oda a zsűri. Ezt a díjat a tankerület azon kimagasló pedagógusszemélyiségei kaphatják, akik példát mutatnak szakmai felkészültségből, elhivatottságból, gyermekszeretetből. A zárszó után beszélgetésre és egy pohár pezsgőre invitálták a megjelent pedagógusokat, vendégeket.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com