Testületi ülés volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. július 21. hétfő, 08:02
Július 15 -én tartotta legutóbbi testületi ülését Bükkábrány képviselő testülete. Ezúttal öt napirendi pont került a képviselők elé.

Az első napirendben ,,Bükkábrány-Napsugár Óvoda és Bölcsőde kapacitásbővítése-2O14'' és ,, Bükkábrány- Petőfi és Kossuth út felújítása -20 l 4" tárgyú közbeszerzési eljárásban született döntés. Kiválasztásra kerültek a kivitelezők. Az utak építése hamarosan megkezdődik, azonban az óvoda esetében még nem érkezett meg az építési engedély, így az várhatóan csúszik az előzetes tervekhez képest. Az utak felújításánál folyamatos párbeszédet kezdeményez az önkormányzat a lakókkal és minden esetlegesen felmerülő ésszerű kérést, kérdést megpróbál kezelni. A jelenlévők egyhangúan támogatták a napirendet.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben Bükkábrány Önkormányzat 2014. évi közbeszerzési tervének elfogadására került sor. Jelenleg három beruházás van folyamatban, amihez közbeszerzés szükséges. A képviselők egyhangúlag támogatták a napirendet.

A harmadik napirendben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállításáról szóló rendelet módosítására került sor, mert a Kormányhivatal kifogásolta, hogy a rendeletbe nem, csak a szerződésben szerepel a megbízott vállalkozó és a végzett szolgáltatás megnevezése. A technikai módosítást egyhangúlag támogatták a tagok.

A negyedik napirendben helyi szintű népszavazásról alkotott rendelet megtárgyalására került sor. Az elkövetkezőkben, amennyiben a választópolgárok húsz százaléka aláírásával hitelesítette, a jövőben helyi szintű népszavazás kezdeményezhető, helyi közügyekre vonatkozóan. A testület egyhangúan támogatta a rendeletet.

Indítványok, javaslatok között Szalai Szabolcs polgármester beszámolója hangzott el az elmúlt időszakban történt eseményekről. Szó eset az intézményi karbantartásokról, a sporttelep felújításáról, a szeptember 6-án megrendezésre kerülő Bányásznapról, valamint a szeptember 20-án megtartott Máté–napról is.
A temető felújítása miatt néhány napig nem lesz elérhető a szeméttároló, ezért kérik a lakosokat, hogy amíg az új helyen nem kerül kialakításra ne helyezzenek el szemetet.

A továbbiakban a testület zárt ülésen folytatta munkáját.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com