Két napig dübörögtek a motorok és szólt a rock Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. július 28. hétfő, 17:09

Újra motorostalálkozót rendeztek Mezőkeresztesen az elmúlt hétvégén. Péntek délután folyamatosan érkeztek a motorosok a fesztivál helyszínére, a csónakázótóhoz és szabadidőparkhoz. 5 óra körül aztán megmutatták magukat a városnak: egy nagy kört tett meg az addig összegyűlt csapat, egyúttal a lakosokat is invitálták a következő programokra.
6 órától ugyanis a húrok közé csaptak a zenekarok: motoros találkozóhoz illően rockzenét játszó csapatok álltak színpadra. Elsőként a Horizontrock zenélt, majd a Silex illetve az Extázis zenekar koncertje következett. Utánuk a tűzzsonglőrök hajmeresztő mutatványai következtek, az este élőzenés részét pedig az Illés emlékzenekar fellépése zárta, de a buli nem állt meg, ki-ki
tovább szórakozott egészen reggelig.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Másnap 10 órakor indult az újabb motoros felvonulás, ezúttal egy nagyobb kört, több mint 10 km-t tettek meg a városban a motorosok, akiknek a száma ekkora már jócskán gyarapodott. Közben a tónál lehetőség volt véradásra, a városban pedig a felvonulást követően két, úgynevezett street fighter motoros mutatott be lélegzetellállító trükköket a könyvtár előtt lezárt útszakaszon. A bemutató pályán kívűli rész mondhatni csordulásig megtelt, a két speciális motoron bemutatott akrobatikus mutatványok, a gumiégetés mind-mind elvarázsolták a közönséget. Nem maradt el a motoros áldás sem, János atya, aki maga is nagy motoros, a találkozóra összegyűlt motorosokat és a parkolóban felállított motorokat is megáldotta.
A nap további részében ismét a csónakázótó volt a helyszín, a motorosok ide indultak vissza a bemutató végeztével. Az ebéd elfogyasztása és egy kis pihenő után újra beindultak a motorok: volt lassúsági verseny, motor- és motorhang szépségverseny.
A versenyek eredményei:

Motorhang-szépségverseny:

125 cm3-ig
1. Milicz Norbert (Simson S51)
2. Ficsor Fanni (Simson S51)
3. Nagy Tamás (Simson S51)

125-600 cm3-ig
1. Lénárt Attila (KTM SX 525)
2. Szabó Pap Ádám (Honda VFR 400)
3. Vásárhelyi Zsolt (Honda CBR 600)

600 cm3 felett:
1. Dohány Gábor (Suzuki GSXR 750)
2. Katona István (Honda 650)
3. Halász János (Honda VFR 750 F)

Motor szépségverseny:

1. Kovács Sándor (Mezőcsát)
2. Halázs János
3. Tóth István (Mezőkeresztes)
Különdíj: Tóth Zoltán

Lassúsági verseny, avagy csigafutam:

1. Darvas Csaba
2. Juhász Ákos
3. Milicz Norbert


Este pedig ismét a rockzenéé volt a főszerep: 18 órától egymást követően színpadra lépett a Takszihárom, a Living Steel zenekar, majd az este fő fellépőjeként a Lord együttes koncertje vonzotta a legnagyobb tömeget. A tűzijátékot követően pedig a ZZ Copy csapott a húrok közé, koncertjükkel ért véget a két napos mezőkeresztesi motoros találkozó.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com