Készül a földalatti kápolna Harsányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. július 31. csütörtök, 10:32
Tovább épül, bővül, új tetőt kap a komoly népszerűségnek örvendő, országosan egyedülálló Harsányi Sópince. Az új sópince-ágban mágnes terápiás gyógyításra alkalmas relaxációs kamrát és egy földalatti kápolnát alakít ki az önkormányzat.

A kápolnában elhelyezendő, a keresztről levett Krisztust ölében tartó és fiát sirató Mária szobrot a napokban szállították el Nagy Róbert szobrászművész, restaurátor műhelyébe. „Önkormányzatunk ajándékba kapta a felettébb értékes pietát, melyet ezúton is szeretnék megköszönni a nagylelkű felajánlóknak.
"A test egészségének megőrzése mellett, melyet a sópince fertőtlenítő hatású levegőjének belégzése biztosít, szeretnénk egy méltó helyet kialakítani a lélek lélegzetvétele, az imádság számára is.”- mondta Szabó Gergely polgármester.
A parajdi sóból kialakított sópince fölött középkori jellegű, terméskőből kirakott borház található, ahol a közelmúltban nyitott meg az önkormányzat egy egészségshoppot, melyben különböző gyógyhatású só-termékek, fürdősók, harsányi termelői méz és minőségi bükkaljai borok széles választéka kapható.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com