Testületi ülés volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. augusztus 11. hétfő, 13:10
Augusztus 7-én tartotta legutóbbi testületi ülését Bükkábrány képviselő testülete. Ezúttal hét napirendi pont került a képviselők elé.

Az első napirendben kötelező kéményseprő ipari szolgáltatás ellátására beérkezett pályázatok elbírálására került sor. A két pályázatból a testület egyhangúlag a Mezőkövesdi VG Rt. ajánlatát találta jobbnak. A VG Rt. az egész ellátási területén ugyanazt az árat alkalmazza, plusz költségek nélkül. A tagok egyhangúan támogatták a napirendet.

A második napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2014. évi munkaterve került terítékre. A munkaterv tartalmazza az előző évek alapján vélhetően felmerülő feladatokat. Valószínűleg azonban a leírtnál jóval több testületi ülést fognak tartani. A jelenlévők egyhangúan támogatták a munkatervet.

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A harmadik napirendben a beiskolázási támogatásról született döntés, azon általános iskolai tanulók részére akiknek fizetnie kell a tankönyvért. Ez összesen 47 tanulót érint fejenként 5000 Ft összegben. Természetesen a közép és felsőoktatásban tanulókról sem feledkezik meg az önkormányzat.

A negyedik napirendben a Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztására került sor. A javaslat alapján a több ciklus óta kiváló munkát végző három tag és egy póttag folytathatja tovább a munkát. A képviselők egyhangúlag támogatták a jelölteket.

Az ötödik napirendben a KEOP 410/N pályázat benyújtásáról döntöttek a tagok. A pályázat tartalmaz egy 49,5 KW házi kiserőművet az iskolába, valamint egy 9 KW napelemet az óvodához, 100 % -os támogatás mellett.
A jelenlévők egyhangúan támogatták a pályázat benyújtását.

A hatodik napirendben KEOP 410/F pályázat benyújtásáról döntöttek a képviselők. A bükkábrányi hivatal épület energetika korszerűsítésére 100% -os támogatás mellett lehet pályázatot benyújtani. A képviselők egyhangúan támogatták a beadást.

A hetedik napirendben indítványok, javaslatok hangoztak el. Szalai Szabolcs polgármester szót ejtett az elmúlt ülés óta eltelt eseményekről. Tisztújítás történt a Bükkábrányi Polgárőr Egyesületnél, az új elnök Lengyel József lett. Zajlik a temető felújítása. Elkezdődtek az útfelújítások. Utcanévtáblák és köszöntő táblák kerülnek kihelyezésre. Képviselői kérdés volt, hogy lehet-e fát ültetni a Béke úton a járda és az út közé. Lakossági bejelentés érkezett arról, hogy nagy a fű a halastó körül.

A nyílt ülés után zárt ülésen először az óvodavezetői pályázatokat bírálták le, majd segélyekről és kérelmekről tárgyalt a testület.

 

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com