Veszélyes anyag szivárogott egy tartályautóból Mezőkeresztesnél - videóval
Írta: Eleven Televízió   
2014. augusztus 12. kedd, 20:15
Veszélyes anyag került a szabadba egy szállítójármű megsérült tartályából Mezőkeresztes közelében. A jármű vezetője az M3-as autópályán haladt, amikor érzékelte, hogy a tartályból valamilyen oknál fogva szivárog a szállítmánya. Lehajtott az autópályáról, és a Mezőnagymihály irányába vezető úton, a benzinkút melletti úton megállt.
Riasztotta a tűzoltókat, akik úgynevezett II-es, kiemelt riasztási fokozat alapján több járművel, több városból vonultak a helyszínre. Az iratok illetve a sofőr segítségével azonosították a tartályban lévő anyagot, amelyről megállapították, hogy rendkívűl korrozív, maró, egészségre ártalmas.
A vegyi balesettel érintett utat lezárták, amíg a mentesítési eljárásokat végezték a szakemberek.

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A tartály fel- és letöltő csonkjánál keletkezett repedésen a nyolc köbméternyi folyadékból jelentős mennyiség került ki egy lucernaföldre. A műszaki mentést végző mezőkövesdi, füzesabonyi és miskolci hivatásos tűzoltók tömítőanyaggal csökkentették a szivárgás mértékét, de megszüntetni nem tudták.
A tűzoltók értesítették az esetről a környezetvédelmi hatóságot, valamint az autópálya kezelőjét is, mivel a jármű előzőleg az M3-as sztrádán közlekedett. A helyszínen dolgozott a katasztrófavédelmi mobil labor és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.
A forgalom több órán keresztül szünetelt, több erre közlekedő illetve Mezőnagymihály vagy Mezőcsát irányába közlekedő autóbusz illetve autó vesztegelt itt addig, amíg az útszakaszt meg nem nyitották.

   

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com