Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2014. augusztus 26. kedd, 16:43
Augusztus 18-án ismét összeült Mezőnyárád Képviselő Testülete, hogy összesen hat napirendi pontot tárgyaljon meg és hozzon döntés azokkal kapcsolatban.
Elsőként Farkas Julianna jegyző tájékoztatott arról, hogy Magyarország köztársasági elnöke a 2014. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának időpontját október 12-re tűzte ki. A községben két választókerület lesz, melyekbe egyenként 3-3 bizottsági tagot delegál az Önkormányzat. A delegáltak személyét a testületi tagok egyhangú igen szavazattal elfogadták.
Második napirendi pontban egy bírósági ítélet felülvizsgálati kérelméről kellett döntenie a tagoknak, melyet a Kúriához kíván benyújtani a település vezetése.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Egy korábbi államkincstári vizsgálat során ugyanis kifogás merült fel a szennyvíz beruházás kapcsán a lakosok által kötött lakástakarék pénztári megtakarítások felhasználásával kapcsolatosan. Az ügy bíróságra került és ítélet is született, amelyet azonban kifogásol az Önkormányzat. Az ügyről részletesebb tájékoztatót egyébként a Nyárádi Krónika következő számában olvashatnak majd az érintettek. A felülvizsgálati kérelem benyújtását egyhangúlag támogatta a testület.
Harmadik napirendben Dr. Horváth László polgármester elmondta: szeptember 28-ig minden olyan közterület nevét meg kell változtatni, amely negatívan emlékeztet a rendszerváltás előtti időszakra. Mezőnyárád ennek a feladatnak korábban már részben eleget tett, viszont még mindig vannak feladatok e téren. A testületi tagok egyhangúlag megszavazták az elvi lépéseket, a ténylege névváltoztatásra azonban majd csak a későbbiekben kerül sor.
A következőkben a testület tagjai az eddigi években is nyújtott 150 ezer FT-os támogatást szavazták meg a Forgács-Ló Lovas Klub Egyesület részére a szeptember elején tartandó lovas versenyek támogatására.
Ötödik napirendben Ádám Tamás kérelmét vitatták meg a tagok, amelyben 50 ezer FT-os anyagi támogatást kér egy, a kistemplom maradványainak állagmegóvását célzó rendezvény megtartásához. Ezzel kapcsolatosan több vélemény is elhangzott, rövid vita alakult ki. A polgármester véleménye szerint a cél mindenképpen nemes, a műemlékvédelmi szervekkel azonban nem lesz könnyű az egyezkedés. Legjobb volna, ha erre a célra a tulajdonos, vagyis az egyház adna be pályázatot. Ezen kívül pedig félő, hogy esetleg kampány-, vagy pártrendezvény jelleget ölt a kezdeményezés. Végül 1 igen, 1 tartózkodás és 4 nem szavazat mellett a kérelem elutasításra került. Természetesen a terület rendelkezésre bocsátásától, illetve egy esetlegesen későbbi időpontban megtartott rendezvény anyagi támogatásától nem zárkózik el az Önkormányzat.
Hatodik fő téma az időszerű kérdések, javaslatok megtárgyalása volt. Jegyzői beszámoló szerint augusztus 25-én hivatalosan is megkezdődik a választási kampány időszaka. Mezőnyárádon a képviselő jelöltek számára 14, míg a polgármester jelöltek számára 42 ájánlás összegyűjtése szükséges, melyeket legkésőbb szeptember 8-ig kell eljuttatni az Önkormányzathoz. A polgármester bejelentette, hogy a község emléktáblával kíván tisztelegni Boldog Sándor István szalézi vértanú emléke előtt. Az emléktábla felavatására szeptember 19-én kerül majd sor.
A legközelebbi testületi ülés várhatóan szeptember 15-én lesz majd.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com