Tájékoztató az Eleven Televízió választási műsoráról
Írta: Eleven Televízió   
2014. szeptember 12. péntek, 19:18

Az Eleven Televízió Bükkábrány, Mezőnyárád községekben illetve Mezőkeresztes városában  látható televíziós műsorában az önkormányzati választások idején lehetőséget biztosít a megjelenésre a televízió választási műsorblokkjában az önkormányzati képviselő-jelöltek és polgármester-jelöltek részére.
Mint helyi, kistérségi és közszolgálati céllal működő televízió, arra kívánunk a jelölteknek lehetőséget adni, hogy programjukat, céljaikat, stb. azonos feltételek mellett mondhassák el a lakosságnak. Ebből következik, hogy - az esélyegyenlőség biztosítása érdekében - a televízió által megszabott feltételekkel, a médiatörvény és a választással kapcsolatos törvények, rendelkezések figyelembevételével tudjuk biztosítani a megjelenést.
A gyakorlatban tehát minden jelölt-aki vállalja a televízió nyilvánosságát - azonos feltételek mellett, azonos időtartamban - jelenik meg a választási műsorokban. A rendelkezésre álló időtartamban elhangzott beszéde vágatlanul kerül műsorba.
A televízió fenntartja a jogot, hogy a személyiségi és egyéb emberi jogokat sértő hozzászólásokat törölje az adásba kerülő felvételről.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

2, A megjelenés időtartama, a felvételre vonatkozó szabályok

  

a, A jelöltek számára biztosított időtartam önkormányzati képviselő-jelöltek esetén 3 perc.

A képernyőn csak az éppen szereplő jelölt, illetve a nézők számára látható számláló illetve a jelölt neve, a település neve látható majd felirat formájában. Ebben az esetben kérdést nem teszünk fel sem a felvétel előtt írásban, sem a felvétel alkalmával sem hang, sem felirat formájában. Így tehát mindenki - a bemutatkozás után - a saját maga által összeállított beszédet mondhatja el, vagy olvashatja fel a nézők számára.

A felvétel, és a 3 perces számláló futásának megkezdését a televízió munkatársa jelzi a jelöltnek. Itt tehát minden jelölt beszédét az általa is látható számláló indításától kezdve 3 percig teljes egészében rögzítjük. A jelzés előtt megkezdett és a 3 perc letelte után elhangzó beszéd - szintén az azonos körülmények, feltételek biztosításának érdekében -  természetesen egyik jelölt esetében sem kerül adásba, ezért kérjük, hogy figyeljenek a jelzésre, illetve a 3.perc leteltekor azonnal fejezzék be beszédüket.

A fel nem használt percek/másodpercek elvesznek!

Fontos tudnivaló, hogy a jelölt – választási műsorról lévén szó - csak a terveiről, programjáról, valamint saját személyéről, az eddig elért eredményeiről beszélhet.

A felvétel mindenki számára azonos helyszínen, azonos háttér előtt zajlik majd.

Adásba a felvett 3 perces beszédek sorsolással kerülnek, azaz nem a felvételkor kialakult sorrendbe kerülnek levetítésre a beszédek.


b, A jelöltek számára biztosított időtartam polgármester-jelöltek esetén 5 X 3 perc,

összesen 15 perc.

A képernyőn csak az éppen szereplő jelölt, illetve a nézők számára látható számláló illetve a jelölt neve, a település neve látható majd felirat formájában. Ebben az esetben 5 azonos kérdést/témát adunk a  jelöltek számára a felvétel előtt írásban, majd minden egyes kérdés felirat formájában kerül közlésre a nézők felé.

A felvétel a következőképpen zajlik a polgármester-jelöltek esetén: minden település jelöltjeivel külön-külön készül a műsor, azaz a néző a lakhelyének polgármester-jelöltjeit láthatja egy műsorban. A polgármester-jelöltek külön-külön időpontban válaszolnak az 5 kérdésre összesen 15 percben, úgy hogy a többi jelölt nincs jelen a felvételi helyiségben.

A felvétel, és a 3 perces számláló futásának megkezdését a televízió munkatársa jelzi a jelöltnek. Itt tehát minden jelölt beszédét az általa is látható számláló indításától kezdve 3 percig teljes egészében rögzítjük.  A jelzés előtt megkezdett és a 3 perc letelte után elhangzó beszéd - szintén az azonos körülmények, feltételek biztosításának érdekében -  természetesen egyik jelölt esetében sem kerül adásba, ezért kérjük, hogy figyeljenek a jelzésre, illetve a 3.perc leteltekor azonnal fejezzék be beszédüket.

A fel nem használt percek/másodpercek elvesznek, a következő körben fel nem használhatók!

Fontos tudnivaló, hogy a jelölt – választási műsorról lévén szó - az adott kérdés témakörében a terveiről, programjáról, céljairól valamint saját személyéről, az eddig elért eredményeiről beszélhet. 

A felvétel mindenki számára azonos helyszínen, azonos háttér előtt zajlik majd.

A sorrend sorsolásánál - egy előre megállapított időpontban - a jelöltek jelen lehetnek.

 


3, Hogyan jelentkezhet jelöltként a felvételre?


Azok a önkormányzati képviselő-jelöltek és polgármester-jelöltek kapnak lehetőséget a megjelenésre, akik szeptember 8-án 16 óráig megfelelő számú érvényes ajánlást gyűjtöttek össze és adtak le a településük Polgármesteri Hivatalában, a Helyi Választási Irodában. Az ajánlások leadásáról kiadott bizonylatot be kell mutatni a felvételre való jelentkezéskor, mivel csak olyan személy kerülhet képernyőre a választási műsorban, aki a választáson a Helyi Választási Irodában regisztrált jelöltként indul.
Továbbá az Eleven Televízió fenntartja a jogot, hogy a felvételre való megérkezéskor minden egyes jelölt személyét beazonosítsa azon a listán, amelyet a Helyi Választási Irodáktól kér be, és amely lista azok nevét tartalmazza, akik megfelelő számú érvényes ajánlást gyűjtöttek, és a Helyi Választási Iroda  önkormányzati képviselő-jelöltként és/vagy polgármester-jelöltként regisztrálta őket. Akinek a nevét nem tartalmazza a lista, arról természetesen nem áll módunkban felvételt készíteni.


JELENTKEZÉSI MÓDJA ÉS IDEJE:

Szeptember 10-én, 11-én és 12-én az adott település Polgármesteri Hivatalában van lehetőség a regisztrációs és a jelentkezési lap kitöltésére.

A JELENTKEZÉSRE CSAK SZEMÉLYESEN VAN LEHETŐSÉG az adott település Polgármesteri Hivatalában, az ott elhelyezett REGISZTRÁCIÓS LAPON!

KÉRJÜK, HOGY FIGYELMESEN OLVASSA EL A REGISZTRÁCIÓS ÉS JELENTKEZÉSI  LAPON LÉVŐ TÁJÉKOZTATÓT! FONTOS, HOGY MEGADJA ELÉRHETŐSÉGEIT, HOGY ESETLEGES VÁLTOZÁS ESETÉN ÉRTESÍTENI TUDJUK!

Probléma, kérdés esetén hívjanak minket az alábbi telefonszámokon:30/296-8854 illetve 30/372-0691

A jelöltek mindegyike aláír egy jelentkezési lapot, amelyben tudomásul veszi, hogy a jelen tájékoztatásban taglalt feltételeket elfogadja, és az általa választott időpontban megjelenik a felvétel elkészítésének helyszínén.

Mivel a jelentkezők folyamatosan - érkezési sorrendben - választják ki az időpontot, értelemszerűen csak a rendelkezésre álló időpontok közül választhatnak a jelöltek.

Aki nem jelenik meg az adott időpontban, azzal nem áll módunkban máskor elkészíteni a feltételt.

Kérjük, hogy a jelentkezési lapon is figyelmesen olvassák el az ott leírtakat!

A képviselő-jelölteket kérjük, hogy a jelöltek és a televízió munkatársainak közös érdekében az utolsó időponttól visszafele, azaz a 38-as helytől (17:56-18:03-ig) visszafele kezdjék el a regisztrációs lap kitöltését.

Kérjük, hogy a jelentkezési időpontokat folytatólagosan töltsék ki, azaz ne maradjon ki egyetlen időpont sem visszafele haladva!

 


4., A felvételek elkészítésének időpontjai:

 

FONTOS INFORMÁCIÓ! A felvételeket terveink szerint az alábbi időbeosztás szerint készítjük el, felkészülve arra, hogy sok képviselő-jelölt és sok polgármester-jelölt is kíván élni a lehetőséggel.

Az Eleven Televízió munkatársai ugyanakkor fenntartják a jogot, hogy a felvételi időpontokat módosítsák, összevonják pl. a 3 települést érintően összesen pl. 1 napra abban az esetben, ha pl. a 3 településről összesen 25 vagy annál kevesebb jelölt jelentkezik a felvételre. Ebben az esetben a megadott elérhetőségeken – időben - értesítjük Önöket és egyeztetünk Önökkel, hogy az előre megadott napok közül mely nap(ok)on kerül sor a felvételre.


A felvételek elkészítésének (tervezett) helyszíne: 
Jánosházi Sándor Könyvtár, Bükkábrány (Béke út 37., az iskola mellett)

 

Képviselő-jelöltek TERVEZETT időpontjai (amennyiben ez a jelentkezők alacsony létszáma miatt módosul, értesítést kapnak!)

Időpontok:
Bükkábrány önkormányzati képviselő-jelöltjei: 2014. szeptember 23. kb.13-18:03 óráig

      Mezőnyárád önkormányzati képviselő-jelöltjei: 2014. szeptember 24. kb.13-18:03 óráig

      Mezőkeresztes önkormányzati képviselő-jelöltjei: 2014. szeptember 25. kb.13-18:03 óráig

Ezen belül a jelöltekre személyenként 7 percet számolunk, amelyből 3 perc a felvétel ideje!
A részletes beosztást a jelentkezési lapon olvashatják!

                  
Polgármester-jelöltek TERVEZETT időpontjai (amennyiben ez a jelentkezők alacsony létszáma miatt módosul, értesítést kapnak!):

Időpontok:
Bükkábrány polgármester-jelöltjei: 2014. szeptember 23-án kb.18:03-20:08 óráig

      Mezőnyárád polgármester-jelöltjei: 2014. szeptember 24-én kb.18:03-20:08 óráig

      Mezőkeresztes polgármester-jelöltjei: 2014. szeptember 25-én kb.18:03-20:08 óráig

  

Ezen belül a jelöltekre személyenként 20 percet számolunk, amelyből 15 perc a felvétel ideje!

 

MÁS IDŐPONTOKBAN NINCS LEHETŐSÉGÜNK A FELVÉTELT ELKÉSZÍTENI!  KÉRJÜK MEGÉRTÉSÜKET!

 

Mivel előzetesen nem tudjuk, hány jelölt kíván településenként szerepelni a televíziós műsorban, ezért egy olyan időpont beosztást próbáltunk kitalálni, amely mindhárom település jelöltjeinek megfelelő lehet.

Bükkábrányból, Mezőnyárádról és Mezőkeresztesről több mint 100 ember „igényeit” (ezt a számot csak becsülni tudjuk előre) kell egyszerre figyelembe vennünk, amely nem könnyű feladat. Ezért mindenkitől türelmet és megértést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!

 


5. Egyéb tudnivalók


2014. augusztus 23-tól október 10-ig lehetőség van az Eleven Televízió  honlapján (www.web.bvmedia.hu, www.eleven.bvmedia.hu) való megjelenésre politikai hirdetéssel az Állami Számvevőszék honlapján is közzétett feltételekkel:

 

Hirdetési banner mérete:                                   A felület ára:

728 x 90 pixel                                                  20.000 Ft + Áfa/ hét

                                                                         60.000 Ft + Áfa / hó

 

468 x 60 pixel                                                      7.000 Ft + Áfa / hét

                                                                           24.000 Ft + Áfa / hó

 

120 x 600 pixel                                                15.000 Ft + Áfa/ hét

                                                                         45.000 Ft + Áfa / hó

 

PR cikk elhelyezése:   5.000 Ft + Áfa / db / hét      

                                   16.000 Ft + Áfa / db / hó       

 

A politikai hirdetéssel kapcsolatban kérjük, hogy keressenek minket a 30/296-8854-es telefonszámon!



6. A tervezett műsorstruktúránk a választási műsorokat illetően:

 

Megjegyzés: A műsorok Bükkábrány, Mezőnyárád, Vatta és Harsány községekben és Mezőkeresztes városában láthatók, a kábelhálózaton.

A szerkesztett adások változatlan időpontban kerülnek adásba!

 

Választási műsor  1. adásba kerülésének tervezett időpontja:
2014. október 2. és 9. (csütörtök) kb. 16 órától kb. 20 óráig

Ebben a műsorban - a tervek szerint - a bükkábrányi és mezőnyárádi képviselő-jelölteket, valamint
a bükkábrányi és mezőnyárádi polgármester jelölteket mutatjuk be.

 

Választási műsor  2. adásba kerülésének tervezett időpontja:
2014. október 3. és 10. (péntek) kb. 16 órától kb. 20 óráig

Ebben a műsorban - a tervek szerint - a mezőkeresztesi képviselő-jelölteket, valamint
a mezőkeresztesi polgármester jelölteket mutatjuk be.

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel, észrevételeikkel keressenek minket telefonon: 30/296-8854  30/372-0691, vagy e-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. és Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

Bükkábrány, 2014. szeptember 1.

 

 

                                                                                            Vukovich Ákos főszerkesztő
                                                                                                     Eleven Televízió




Polgármester-jelöltek részére
a megjelölt öt téma:

 

1.  Bemutatkozás

2.  A település, a település infrastruktúrájának helyzete, fejlesztési irányok, pályázati

      lehetőségekkel kapcsolatos elképzelések

3.  A település közélete, közművelődése, fejlesztési irányok, oktatási intézményekkel kapcsolatos

      elképzelések

4. Együttműködés a környező településekkel: pályázati lehetőségek kihasználása, külkapcsolatok

      (helyzetértékelés, fejlesztési irányok)

5. Összefoglalás

 

Kérjük, hogy a fenti témák alapján állítsák össze beszédeiket, témánként 3-3 percben. Köszönjük!

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com