Évnyitók-elkezdődött az új tanév
Írta: Eleven Televízió   
2014. szeptember 04. csütörtök, 08:01
Augusztus 31-én a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában a hagyományokhoz híven az osztályok bevonulásával kezdődött az évnyitó ünnepség. Az első osztályosokat most is a 8. osztályosok kísérték be. Ezt követően az iskola zászlaja is megérkezett dobpergés kíséretében.
A legkisebbek rövid műsorral is készültek, majd minden kis elsős be is mutatkozott, ezek után pedig megkapták az iskola címerével díszített nyakkendőt, melyet osztályfőnökük kötött a nyakukba. Mind az iskolába újonnan érkezőket, mind pedig a többi diákot Farkas Jánosné köszöntötte és nyitotta meg a 2014/15-ös tanévet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Volt azonban olyan is, akinek nem most kezdődik, hanem mintegy negyven év után, most fejeződik be a munka. Tóth Sándor az intézmény vezetője ettől az évtől nyugdíjba vonul. Az ő búcsúztatására külön műsorral készült az iskola.
A Szülői Munkaközösség nevében Korpás Zoltánné Aranyosi Ervin versével köszönte meg a több évtizedes munkát, majd Farkas Jánosné köszönt el az intézmény vezetőtől méltató szavakkal és felidézve az eltelt évek főbb állomásait.
Nem csak a mostani, hanem a volt diákok képviselői is jelen voltak az ünnepi eseményen, kiknek nevében Vígh Tibor szólt az azóta felnőtt nemzedék köszönetét kifejezve, majd mintegy hetvenen egy-egy szál rózsával búcsúztak a volt igazgatótól. Ezek után a mostani diákok kívántak rövid műsorral boldog nyugdíjas éveket. Tóth Sándor maga is köszönetét fejezte ki a jelenlévőknek a kedves gesztusért és az elmúlt évtizedekért egyaránt.
Az ünnepség végén az iskola himnuszát énekelték el közösen a tanárok és a diákok.
Mezőkeresztesen szeptember 1-jén, hétfőn reggel 8 órakor szólalt meg a csengő, hogy jelezze: vége a vakációnak. A Himnusz elhangzása után a diákok egy csoportja dallal emlékezett vissza az elmúlt két és fél hónapra, majd a negyedik osztályosok versekkel búcsúztatták el a szünidőt. A műsor végén néhány elsőst maguk mellé véve a színpadra, táskát akasztva a hátukra jelképesen bevezették a legkisebbeket az iskolai életbe. Az előző tanévben még óvodás nebulók is megcsillogtatták tudásukat egy-egy vers erejéig. Tóthné Sándor Edit az intézmény igazgatója ismertette az iskolát érintő legfontosabb fejlesztéseket, melyek a nyár folyamán valósultak meg, majd minden diáknak eredményes, sikerekben gazdag tanévet kívánt.
Az ünnepséget a Szózat eléneklésével zárták a tanárok, diákok és a szülők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Térkép



Forrás


Eleven Televízió honlapja (http://www.eleven.bvmedia.hu)
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com