Lovasnap Mezőnyárádon: négy kategóriában megyei bajnokot avattak
Írta: Eleven Televízió   
2014. szeptember 08. hétfő, 18:02

Mezőnyárádon immár 11.éve rendezik meg a Lovasnapokat. Az idei évben a rendezvény egy napos volt, szeptember 7-én reggel 9 órától kezdődtek, ezúttal 7 versenyszámot láthattunk. A nyárádi verseny az öt állomásból álló megyei sorozat döntője is volt egyben, így négy versenyszámban bajnokot is avattak.
Elsőként a B/0 nyitott versenyszámban álltak rajthoz a versenyzők, összesen 15-en. A 80-90 cm-es akadályok a B/1A stílusversenyben már 100 cm-re emelkedtek, itt összesen 12 nevezés érkezett. Bár ezúttal nem volt a legjobbak között, a kategória idei bajnoka mégis Jacsó Ilona lett, a házigazda Forgács Ló Lovasklub versenyzőjeként állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
A legnépesebb a B1C nyitott versenyszám mezőnye volt, itt összesen 28 rajtot láthattunk.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A következő kategóriában, a B/2 ifjúsági versenyszámban is nagy reményekkel indult egy mezőnyárádi versenyző, Hajnal Eszter Virág. Ő az első négy állomáson elért eredménye alapján esélyes volt a bajnoki címre, ám a hazai pálya előnyét nem tudta kihasználni, viszont így is a dobogó 2.fokára állhatott fel.
A B/2 nyitott versenyszámban összesen 19 nevezés érkezett, az akadályok magassága itt már 110 cm volt. Ebben a kategóriában is avattak bajnokot, csakúgy mint, a B/3 kategóriában, ahol összesen 13-an versenyeztek, köztük a házigazda lovasklub versenyzője, Kalmár Gréta.
A B/4 kategóriába 8 nevezés érkezett. Itt az akadályok már 125 cm magasan voltak, a végső sorrend pedig az un. összevetés során alakult ki. Ebben a versenyszámban is rajthoz állt Kalmár Gréta, aki végül a 2. helyre futott be lovával, Madrinával.
A versenyről hamarosan bővebb összefoglalót is láthatnak.

 
 

 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com