Máté-napi Sokadalom Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. szeptember 15. hétfő, 08:16
Az idén is megrendezésre kerül a Máté Napi Sokadalom Bükkábrányban. A tavalyi évhez hasonlóan rengeteg érdekes látnivaló várja a kilátogató vendégeket. Az idei évben pálinkák és sütemények is megmérettetik magukat, melyre már reggel 9 órától 12 óráig lehet nevezni az önkormányzat épületében.
A program szeptember 20-án 12 órától kezdődik a nemrég felújított úgynevezett alsó temető ünnepélyes átadásával, majd egy óra múlva 13 órakor az ábrányi lakosok nagy örömére rendbetett, iskola mögötti Arborétum átadására is sor kerül.
Délután 2 órától gyülekező az iskola udvarán, és innen fél háromtól indul a sokadalom felvonulása.
Három órától ismét egy ünnepélyes átadóra kerül sor, a felújított Petőfi és Kossuth utakat adják át jelképesen a falu lakosságának, majd egy fél óra múlva kezdődik a dalos találkozó Bükkábrány, Szentistván, Egercsehi népdalköreinek és a Mezőkeresztesi Citerazenekar közreműködésével.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Fél 5-től Bognár Lili Janka népdalcsokrot énekel Ács Gyula kíséretével, majd egy negyed óra múlva a Napsugár Óvoda és az Arany János Általános Iskola néptánccsoportjának műsora következik.
5 órától a Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes csoportjának műsora, fél hattól operett gála nyújt aktív kikapcsolódást. Este 6 óra után a pálinka és süteményverseny eredményhirdetése következik, majd az est zárásaként a 4 For Dance lép a színpadra.
A nap folyamán megtekinthető Ábrány hősei - Az I. és II. világháború katonái - kiállítás a katolikus parókián, valamint ugyanezen a helyszínen a rendezvény díszvendégéről Kács községével is megismerkedhet a kilátogató.
A műsorok közben kézműves foglalkozás, nép játékok és helyi termékek bemutatója és vására várja a jelenlévő vendégeket.
Eső esetén a rendezvény a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontban lesz megtartva. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
 
Részletes program megtekinthető itt:
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com