Emléktáblát avattak Boldog Sándor István születésének 100. évfordulója alkalmából
Írta: Eleven Televízió   
2014. szeptember 20. szombat, 09:33
2014. szeptember 19-én pénteken délután 2 órától tartották Mezőnyárádon azt az emléktábla avató ünnepséget, amit a tavaly októberben boldoggá avatott Sándor István egykori szalézi szerzetes születésének 100-ik évfordulójának tiszteletére tartottak.
Az ünnepségen jelen volt a szalézi szerzetesrend több tagja is. Elsőként Reményik Sándor: Templom és iskola című verse hangzott el Korpás Zoltán tolmácsolásában, majd az iskolás gyermekek éneke csendült fel. Ezt követően a település polgármestere Dr. Horváth László köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Ábrahám Béla tartományfőnök tartotta meg ünnepi beszédét. Beszéde végén Bárdos Szabolcs alpolgármesterrel közösen leleplezésre került az iskola falára elhelyezett emléktábla, amit Dr. Linczenbold Levente plébános áldott meg. Ezután méltó helyre - az emléktábla alá - kerültek elhelyezésre az emlékezés koszorúi.

(Kedves Olvasó! Cikkünkben korábban tévesen fogalmaztunk, hogy Sándor István halának 100. évfordulója tiszteletére avatták fel az emléktáblát.
A táblát a szalézi szerzetes születésének 100. évfordulójára emlékezve állították. Szíves elnézésüket és megértésüket kérjük a tévedésért!)

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com