Immár 4. alkalommal rendezték meg a Máté-napi Sokadalmat
Írta: Eleven Televízió   
2014. szeptember 21. vasárnap, 08:45
Immár negyedik alkalommal került megrendezésre Bükkábrányban a Máté-napi Sokadalom. Az idén is több a település fejlődését, szépülését jelező beruházás is átadásra került. Délben a felújított úgynevezett felső temető átadására került sor, majd 1 óra múlva a megújult iskola mögötti arborétumot is átadták a nagyközönségnek.
Délután két órától gyülekeztek a sokadalom résztvevői az iskola udvarán, majd fél háromkor elindult a menet a település főterére. Itt először megemlékeztek ábrány hőseiről – az I. és II. világháború katonáiról, majd ismét egy beruházás átadójára került sor. A Petőfi és Kossuth út átadóján Szalai Szabolcs a település polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd Tállai András államtitkár ünnepi beszédét követően, a nemzeti színű szalag átvágásával jelképesen átadták a felújított utakat a település lakosságának.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően a színpadon a Napsugár Napközi Otthonos Óvoda gyermekeinek műsorát láthatták, majd az általános iskolások néptánccsoportja is bemutatta erre az alkalomra tanult koreográfiáját.
Bognár Lili Janka népdalcsokrokat énekelt, majd elkezdődött a dalos találkozó, több a környékbeli népdalkörök közreműködésével. Közben a Szabad Lovagok Rendjének bemutatója zajlott az orvosi rendelő mögötti területen.
A népdalkörök éneklése után tovább folytatódott a műsor a színpadon. A Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes kamara csoportja a régmúltat idézte táncával.
Őket a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek Eperjesi Erika és Kincses Károly operett előadása követte. A záró műsorszám előtt kihirdetésre került a pálinka és kőttes versenyek eredményei is. A kelt tészták versenyére kevesebb a pálinkamustrára viszont annál több jelentkező akadt, ami nem könnyítette meg a zsűri dolgát.
Az eredményhirdetést követően a sokak által kedvelt, a világot meghódító 4 For Dance előadását tekinthették meg a sokadalom résztvevői.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com