Ábrányi Ősz – az szépkorúakat köszöntötték Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. október 06. hétfő, 08:26
Immár hagyománnyá vált, hogy az ősz beköszöntével a Bükkábrányi Önkormányzat vendégül látja a falu szépkorú lakosságát. Október 3-án délután 4 órára várták a 60. életévüket betöltő lakosokat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontba.
A nagy számban megjelent időseket először Birinyiné Kleszó Anita köszöntötte, majd Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntőjének keretében adott át ajándékokat a település legidősebb női lakosának Gere Dezsőnének, aki idén töltötte be 101. évét - mivel az ünnepségen nem tudott jelen lenni nevében fia vette át a virágcsokrot –, a legidősebb férfi lakosnak Soós Sándornak, aki idén volt 89 éves, a legrégebbi házasoknak Márton Dezsőnek és Márton Dezsőnének, akik 63 éve élnek együtt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A bükkábrányi óvoda gyermekeit Pincés Sándorné és Bodzánné Szilágyi Judit készítette fel erre az alkalomra. Produkciójuk nagy sikert aratott. Csak úgy mint az általános iskola néptánccsoportjának zenés, táncos műsora, amelyet Zelei Ferenc tanár úr tanított be.
Őket a Bükkábrányi Hagyományápoló Egyesület 5 népdalból álló műsora követte, majd egy meglepetéssel is készültek erre az alkalomra. Esőként Kovács Böske ezüstkoszorús énekes lepte meg a vendégeket, akit a Dankó Rádióból ismerhettek a jelenlévők. Őt követte az az énekes akivel minden nap találkozhat a Duna Televízió Nóta Tv-t kedvelő nézője Nógrádi Tóth István.
A kultúrprogram után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az Önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. A vacsora utáni jó hangulatról pedig Vitéz Bacsi József gondoskodott zenével és dalokkal egyaránt.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com