Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2014. november 11. kedd, 15:17
Mezőkeresztes város újonnan megalakult képviselő testülete első nyílt ülését 2014. november 10-én délután 1 órától tartotta. Az ülésen összesen 4 napirendi pontot vitattak meg a jelenlévők.
Elsőként a képviselő-testület bizottságainak magalakításáról döntöttek egyhangúlag a jelenlévők.
Ebben a ciklusban is 3 bizottság fogja segíteni a munkát.
A Szociális Bizottság 3 testületi tagból Fekete Zoltán, Tóthné Sándor Edit és Páricsi László képviselőkből és két külsős tagból fog állni. A külsős tag közül egyet a Nemzetiségi Önkormányzat delegál a másik pedig a védőnő Antal Bernadett lesz.
A Pénzügyi Bizottság két tagja Palatics Attila és Páricsi László képviselők lesznek, valamint külsős tagként egy helyi vállalkozót Demeter Józsefet kértek fel.
Az Ügyrendi Bizottság tagjai Tóthné Sándor Edit és Sípos István képviselők lesznek, munkájukat egy harmadik külsős tag fogja segíteni Gál Bertalan személyében.
Második pontban a szociális tűzifa támogatás került szóba. Az önkormányzat jogosult 93 erdei köbméter tűzifa vásárlásra, amit február 15-ig ki kell osztani a rászoruló családoknak. A kiszállítás költsége az önkormányzatot terheli.
Egyhangúlag elfogadták a jelenlévők.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik pontban 4 fő delegált került megválasztásra, aki képviseli a város érdekeit a Szentistván és Térsége Beruházó és Kummunális Szennyvíz-üzemeletető Társulás ülésein. A négy képviselő a következő: Majoros János, Kovács Károlyné, Fekete Zoltán és Sípos István.
Egyhangúlag elfogadták a jelölteket.
Negyedik egyebek pontban több téma is szóba került, elsőként a szociális szén biztosítása a lakosoknak. A Mátrai Erőmű Zrt. az idén is felajánlott a városnak 3000 mázsa lakossági szenet megvásárlásra, így az 50%-on megvásárolt lignit több rászoruló családnak is segítséget jelenthet a téli időszakban. A felajánlott 3000 mázsa tüzelő megvásárlásáról – ami közel bruttó 1 millió forint - az önkormányzat gondoskodik, a szállítás díja viszont az igénylőt terheli.
A megrendelés elindítását egyhangúlag elfogadta a testület.
A következőkben a Mezőkeresztesért Közalapítvány elnöki és a Felügyelő Bizottság elnöki tisztségeit eddig betöltött személyek lemondásáról és újraválasztásáról kellett dönteni.
Eddig Fűrész Istvánné töltötte be a kuratóriumi elnöki tisztséget amelyet ezután Hegedűs Marianna fog betölteni. A Felügyelő Bizottság elnöke Majoros János volt, őt váltja a poszton Palatics Attila. Mind a felmentéseket mind a kinevezéseket egyhangúlag elfogadták a jelenlévők.
Harmadikként az került megvitatásra, hogy mikor és a hét melyik napján legyenek a testületi ülések.
Ez követően két tájékoztató hangzott el.
Elsőként egy visszavásárlási ajánlatott kapott az önkormányzat a szolgáltató házra. A vállalkozó felajánlotta, hogy 20 és fél millió forintért visszavásárolhatja az önkormányzat az épületet, úgy hogy a vállalkozó előtte elvégez bizonyos felújítási munkálatokat.
A második tájékoztatóban a rendőrőrs felújítása, vagy átköltöztetése került szóba. Mindkét megoldás több 10 millió forint beruházással valósulhat csak meg, aminek egy részét a város a másik részét az őrshöz tartozó települések fizetnének ki.
A zárt ülés előtti utolsó pontban egy bérleti díj mérséklési kérelem került a képviselők elé. A bogácson lévő ingatlan fele van az önkormányzat tulajdonában, amit bérelnek jelenleg is. A bérleti díj csökkentését kéri a jelenlegi bérlő. A testület tagjai megegyeztek abban, hogy először helyszíni szemlét fognak tartani és a későbbiekben fognak a csökkentésről dönteni.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com