Testületi ülés Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. november 30. vasárnap, 10:10
November 18-án tartotta első nyílt ülését Bükkábrány újonnan megalakult képviselő testülete. Összesen hat napirendi pontot tárgyaltak a testület tagjai.
Elsőként az idei közmeghallgatás időpontjáról született döntés. A korábbi évek gyakorlatát követve erre az idén is az év végéhez közeli időpontban kerül sor. Szalai Szabolcs polgármester javaslata alapján a jelenlévők a december 18-ai időpont mellett tették le voksukat. Ezen a napon 17 órai kezdettel várják a község lakosságát a közügyek megvitatására.
Másodikként az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadása volt napirenden. Az írásos anyagot a képviselők már korábban megkapták, az Ügyrendi Bizottság pedig már megtárgyalta azt. Az előző ciklusban érvényes szabályzat néhány ponton került csak változtatásra. Ezek a változások részben tartalmi, de nagyobb részben stilisztikai jellegűek voltak. Az új szövegezést egyhangú igennel hagyták jóvá a tagok.
Ezt követően a Napsugár Óvoda és Bölcsőde téli és nyári szüneteinek időpontjáról kellett dönteni. Az intézmény vezetője a téli szünettel kapcsolatban a december 22-e és január 2-a közötti időpontra kért jóváhagyást, a nyári szünetre vonatkozó időpont pedig 2015. június 29-e és július 31-e közötti időszak volt a beadványban. Mindkét szünetet a kért időpontokkal hagyta jóvá a község vezetése.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedik napirendben a szociális tűzifa támogatásról született rendelet. A képviselőknek előre kiadott rendelet tervezetet mindenki helyben hagyta. Ennek értelmében idén összesen 72 köbméter fát kap a község pályázati forrásból, melyet az önkormányzatnak jelentős önerővel is ki kell egészítenie.
Ötödikként a polgármester egyhangú igennel kapott felhatalmazást arra, hogy a község képviseletét ellássa a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulásnál.
Az "Indítványok, javaslatok" napirend megtárgyalásának elején a településrendezési terv egy korábbi módosítását hagyták jóvá a tagok. A polgármester beszámolt az elmúlt hetek fontosabb történéseiről. Elmondása szerint az elmúlt időszakban több helyi vállalkozóval is tárgyalt arról, hogy a vállalkozások forrásteremtő pályázatainak elkészítését az önkormányzat segíteni szeretné. Ennek érdekében szakemberek bevonására is sor kerül majd. Szó esett továbbá arról, hogy a község továbbra sem mond le a szennyvíz beruházás megvalósításáról, ennek érdekében is történtek érdemi lépések. December 13-án a Főnix Életmód Egyesület és a Családsegítő Központ a Tornácos Házban közöse tart ruha börzét a rászorulóknak. Addig is mindkét szervezet várja a ruha adományokat a lakosságtól.
A napirenden belül az alpolgármester két határozat tervezetet nyújtott be. Az első a polgármesternek nyújtandó jutalomról szól. Szalai Szabolcs nem vett részt a tervezet megszavazásán, a testület tagjai pedig két havi illetmény bruttó összegét hagyták jóvá jutalom gyanánt. A második jóváhagyott tervezet értelmében a Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói összesen bruttó 1.183.700 Ft jutalomban részesülnek, ami 245.500 Ft összegben utalvánnyal is kiegészül. A helyi önkormányzat dolgozói összesen bruttó 1.041.400 Ft jutalmat és 567.720 Ft értékű utalványt vihetnek haza. Külön jutalom illeti meg az óvodai és bölcsődei dolgozókat. Ennek összege összesen 491.000 Ft értékű utalvány lesz.
A fentiek jóváhagyása után a testület zárt ülésen folytatta munkáját, ahol többek között szociális jellegű kérdések megtárgyalására került sor
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com