Megújult a konyha Harsányban
Írta: Eleven Televízió   
2014. december 08. hétfő, 10:08
Ünnepélyes keretek között átadták át a felújított községi konyhát Harsányban. Az önkormányzat pályázatának, valamint a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásának köszönhetően közel 23 millió forintból újulhatott meg a 28 éves, erősen leromlott állapotú épület.
A beruházás keretében megvalósult a villamossági – és a vízhálózat teljes cseréje, új burkolatot és festést kaptak a helyiségek, valamint konyhai eszközök beszerzésre is lehetőség nyílt. Szabó Gergely polgármester köszöntőjében külön köszönetét fejezte ki Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettesnek a térség országgyűlési képviselőjének a konyhafelújításban nyújtott támogatásáért.
Ezt követően Tállai András átadóbeszédében kiemelte, hogy az elmúlt évek felelős gondolkodása teljesen beértett Harsányban. A településen szinte minden megújult. A külső változás mellett komoly közösségi és kulturális hagyományokat is teremtett a község, mely jelzi mindenki számára, hogy kis településen is lehet tartalmas életet élni. Az összefogás, az együttgondolkodás, pedig eredményeket hoz, valamint komoly értékeket teremt. „Nagyon fontos egy település életében, hogy az élelmiszert milyen körülmények között állítják, elő. Ez függ a konyha felszereltségétől, eszközeitől. A másik fontos tényező, hogy a község hogyan szervezi meg az élelmiszerellátását, milyen alapanyagokat használnak fel a főzéshez. Harsányban a közfoglalkoztatás keretein belül 2011. óta folyik konyhakerti- és szántóföldi növénytermesztést, illetve állattenyésztés. Az önkormányzat a zöldségfélék és a sertéshús előállítása terén önellátónak tekinthető Ez a jól működő közfoglalkoztatási rendszer példaértékű lehet mások számára is.” –hangsúlyozta az államtitkár. A rendezvény zárásaként Tállai András és Szabó Gergely a nemzeti színű szalag átvágásával adta át a község életben jelentős szerepet játszó beruházást.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com