Családbarát település Harsány
Írta: Eleven Televízió   
2015. február 17. kedd, 08:41
Harsány Község Önkormányzata a közelmúltban több, előremutató, családokat támogató döntést hozott. A térség egyik legdinamikusabban fejlődő települése, az elmúlt években közel 1,4 milliárd forintot fordított községfejlesztésre. A község ezért modern, 21 századi infrastruktúrával és intézményrendszerrel rendelkezik. Az önkormányzat látványos fejlesztésekkel és egyedi támogatási formákkal igyekszik olyan települést létrehozni, ahol jó élni, otthont teremteni, családot alapítani, gyermeket nevelni.

A népszerű, családokat támogató rendszer első lépéseként kedvezményes árú építési telkeket, valamint lakásvásárláshoz és építkezéshez anyagi támogatást kínál az önkormányzat. Ha megvan az otthon és megszületett a család szeme fénye, várja a babák és a mamák kedvelt elfoglaltsága a zenebölcsi, vagy a babamasszázs foglalkozás.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az vadonatúj óvodában magas színvonalú, családbarát nevelést kapnak a csöppségek. Az intézményben számtalan ingyenes foglakozás közül lehet választani. Ilyen a néptánc, a balett, a hittan, az angol nyelvoktatás, a foci, a judo vagy a majorette és tervezik a lovasoktatás bevezetését is.

Az egészségmegőrzés jegyében az óvodások és az iskolások rendszeresen látogatják a Harsányi Sópincét, mely a természetes gyógyulás és egészségmegőrzés egyedülálló gyöngyszeme az országban. A 40 tonna parajdi sóból kialakított sópince fertőtlenítő hatású levegője tisztítja a tüdőt, kiválóan alkalmas az asztma és más légúti betegségek megelőzésére. A tágas pinceágban játszótér teszi a gyerekek számára még vonzóbbá, különlegessé a varázslatos, föld alatti világot.

A helyi iskolában sikeresen folyik a helyi, kivételes természeti értékekre épülő Ökoiskola Program, és folyamatosan modernizálják az oktató-nevelő munkát. Az országos Tehetségpontként működő intézményben indult el a „A Zene Benned Van!” elnevezésű oktatási modell, mely a kortárs-és a népzene fúzióján keresztül ismerteti meg a gyerekekkel az autentikus magyar népdalkincs felbecsülhetetlen tárházát. A program 2013-ban hazánkat képviselve megnyerte XI. Nemzetközi Iskolafesztivált Olaszországban, ahol az olasz köztársasági elnök által adományozott magas rangú állami kitüntetéssel is elismerték szakmai színvonalát és eredményességét.

Az önkormányzat ingyenes buszjárattal és bérletkedvezménnyel segíti a más településekről, szép számban átjáró óvodásokat és iskolásokat. A legújabb támogatási formájával, pedig étkezési térítési díjkedvezményt biztosít egy-két gyermekes családok számára.

A településvezetés nagy hangsúlyt fektet az egészséges étkeztetésre és az ellenőrzött, jó minőségű, lehetőleg vegyszermentes élelmiszer alapanyagok használatára. Ennek alapját az önkormányzati konyhakerti növénytermesztés illetve állattenyésztés adja meg. A település a zöldségfélék és a sertéshús előállítása terén 2011. óta önellátó, melyet magyarországi jó gyakorlatként tartanak számon.

Az üde, zöld erdők és a hegyvidék közelsége friss, kristálytiszta levegőt és gyógyító csendet ajándékoz a településnek. A megannyi szépséget, értéket és hagyományt őrző falu számos olyan formáját kínálja az aktív pihenésnek, amely szellemileg és lelkileg is teljes feltöltődést ígér. A halastavak, a kalandpark és az erdei túrák mellet, modern sporttelep, és aktív, több sportágat összefogó sportélet várja a mozgás szerelmeseit.

Harsányban kiemelten fontosnak tartják a közösségépítést és az együttgondolkodást. Ennek jegyében egész évben folyamatosan szerveznek nagy népszerűségnek örvendő családi- és közösségi programokat, rendezvényeket.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com