Testületi ülést rendeztek Bükkábrányban február 26-án
Írta: Eleven Televízió   
2015. március 02. hétfő, 17:59

Testületi ülést tartottak Bükkábrányban 2015.február 26-án délután 16 órától. Az ülésen két napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Elsőként a helyi szociális rendelet elfogadására került sor. Március 1-étől ugyanis a segélyek nagy része önkormányzati hatáskörbe kerül és az önkormányzatnak kell forrást találnia rá saját költségvetéséből. A polgármester szóbeli kiegészítésként elmondta, hogy felelősen kell döntést hozni, a rendelet megalkotásánál, majd a későbbiekben a jogosultságok vizsgálatánál, a segélyekkel kapcsolatos döntéseknél. Képviselői javaslatra néhány ponton technikai jellegű módosítások, pontosítások kerülnek be a végleges rendeletbe.
A testület egyhangú igennel fogadta el az előterjesztést.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Az indítványok, javaslatok között két előterjesztést tárgyaltak meg a képviselők.
Elsőként a polgárőr egyesület kért hozzájárulást egy pályázat beadásához, amelynek segítségével - pozitív elbírálás esetén - egy szolgálati gépkocsihoz tudnának hozzájutni. A pályázatot a megyei polgárőr szövetséghez kell beadni, a gépjárművet térítésmentesen kaphatják meg, viszont az önkormányzatnak vállalnia kell az üzemeltetés költségeit.
A testület egyhangú igennel járult hozzá a pályázat beadásához.
A következő előterjesztésben az óvoda kérvényét vitatták meg a képviselők. Az óvodavezető a dolgozók és a Szülői Munkaközösség nevében arra kérte a testületet, hogy járuljanak hozzá egy önálló óvodai alapítvány létrehozásához. Elhangzott, hogy több előnye van a külön alapítványnak, így például önállóan tudnak pályázni, több támogatót tudnak elérni.
A testület egyhangú igennel támogatta az óvoda kérvényét.
A továbbiakban polgármesteri beszámoló hangzott el az elmúlt időszakról.
Februárban a községben edzőtáborozott az erdélyi Bereck település futballcsapata, valamint látogatást tett nálunk a település polgármestere és Kovászna megye egyik tanácsnoka. A vendégek jól érezték magukat községünkben, több mérkőzést is játszottak a bükkábrányi csapatokkal, illetve Mezőkövesdre és Diósgyőrbe is ellátogattak.
Február 14-én nagy sikerű jótékonysági bált rendezett az Ábrányi Ifjúságáért Közalapítvány, rekordszámú vendég mulatott együtt az estén. A bál tiszta bevétele mintegy 650.000 Ft lett.
Február 21-én Mezőnagymihályon farsangozott a Bükkábrányi Népdalkör.
A 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést március 12-én 17 órától rendezik meg a Sport- és Szabadidőközpontban, a műsort követően a főtéren található emlékműnél kerül sor a koszorúzásra.
A testület a továbbiakban zárt ülésen folytatta munkáját.

 
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com