Átadták a felújított egészségházakat Mezőnagymihályon és Gelejen
Írta: Eleven Televízió   
2015. február 19. csütörtök, 13:58
alt

Mintegy 58,88 millió forintos uniós támogatással valósult meg a beruházás a két szomszédos dél-borsodi településen, ezáltal mintegy 1680 ember számára vált biztosítottá, hogy megfelelő körülmények között kapjanak egészségügyi ellátást és az egészségügyi személyzet munkakörülményei is javultak.

A beruházás keretében Mezőnagymihályon a jelenlegi rendelő területét és a váróterem méretét is megnövelték, a korábbi, használaton kívűli szolgálati lakás területének felhasználásával. Emellett az adminisztrációs helyiségek, az öltözők is megfelelő elhelyezést kaptak.

Gelejen szintén eddig nem használt helyiségek bevonásával bővítették ki az orvosi és védőnői szolgálatnak helyet adó teret: a korábbi irodahelyiségek felhasználásával egy nagyobb váróterem és egy adminisztrációs helyiség számára is lett hely.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Az átalakítás során az épületek új külsőt és belsőt kaptak: új válaszfalak épültek, a belső nyílászárókat küszöbmentesítették, új padló és csempeburkolatot helyeztek fel és teljeskörű festés végeztek el. Új vizesblokkok készültek, a korábbiakat pedig a mozgáskorlátozottak számára alakították át, illetve  részükre mindkét településen rámpát építettek. Mezőnagymihályon a kismamák részére babakocsi tároló készült.

Az egészségházak homlokzatai is megújultak, hőszigetelést kapott mindkét épület, illetve térburkolat került az épületek előtti területre. Az energiatakarékos üzemeltetés jegyében mindkét helyen napkollektor is segíti a melegvíz-ellátást.

A felújítás után Mezőnagymihályon és Gelejen is korszerű és a törvényi előírásoknak megfelelő orvosi rendelő várja a betegeket, illetve szolgálja ki az egészségügyi dolgozók igényeit.

Gelejen 2015. január 16-án, Mezőnagymihályon 2015. február 13-án adták át felújított egészségházat, az avató beszédet mindkét településen Tállai András nemzetgazdasági miniszter-helyettes mondta el.

Gelejen Demeterné Nyeste Erzsébet polgármester ismertette az egészségház felújításához vezető utat, a projekt részleteit.

Mezőnagymihályon Vályi László polgármester emlékezett vissza a felújítás előtti időkre, illetve ő is felvázolta a mezőnagymihályi egészségház megújításának részleteit.

A szalagátvágást követően a meghívott vendégek illetve mindkét település lakossága számára lehetőséget biztosítottak a felújított intézmények megtekintésére.

A „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Mezőnagymihály és Gelej településeken” című projekttel az ÉMOP 4.1.1/A-12 felhívásra sikeresen pályázva a két önkormányzat összességében 58.884.271 Ft (Mezőnagymihály 29.723.005 Ft, Gelej 29.161.265 Ft) európai uniós támogatást nyert el a beruházás megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi.

A kedvezményezett Mezőnagymihály Község Önkormányzata.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com