23. Szépkiejtési Verseny a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2015. március 30. hétfő, 17:50
alt
Az idei évben március 26-án került sor a 23. alkalommal megredeztett szépkiejtési versenyre a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában. A verseny célja, hogy az alsó tagozatosok négy kategóriában, versmondó, prózamondó, mesemondó valamint hangos olvasás kategóriában mérhessék össze tudásukat.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ez alkalommal 8 iskola 41 tanulója vett részt a megmérettetésen. Mind a négy kategóriánál 3 fős zsűri értékelte a gyerekek előadását, többek között a hangysúlyozást és a közönséggel tartott szemkontaktust figyelték. Egy kis szünetet kővetően, mialatt a zsűri tagjai értékelték a meghallgatott előadásokat, került sor az eredményhirdetésre, ahol az első három helyezett könyvjutalomban részesült.
 
Az 1. és 2. osztályos korcsoportban, mesemondó kategóriában első helyezett lett Sárosi Mihály a mezőkeresztesi iskola 1. osztályos tanulója. A második helyezett Puskás Jázmin a mezőnyárádi iskola 2. osztályos tanulója lett. A harmadik helyen pedig Magos Letícia végzett, aki szintén a mezőnyárádi iskola 1. osztályos diákja.
 
Az 1. és 2. osztályos korcsoportban, versmondó kategóriában első helyezett lett Dávid Liliána a bükkábrányi iskola 2. osztályos tanulója. Második helyezést ért el Bedőcs Hanna, a tibolddaróci iskola 2. osztályos tanulója. A harmadik helyen pedig Sárkány Levente a mezőkeresztesi iskola második osztályos tanulója végzett, illetve Dávid Inez, a bükkábrányi iskola első osztályos tanulója szintén harmadik helyezett lett.
 
A 3. és 4. osztályos korcsoportban, a hangos olvasás kategóriájában első helyezést ért el Ináncsi Boglárka a mezőkeresztesi iskola 4. osztályos diákja. Második helyen végzett Kis Boglárka a tibolddaróci iskola 4. osztályos tanulója. A harmadik helyet pedig Takács Tekla a mezőkeresztesi iskola 4. osztályos diákja szerezte meg.
 
A 3. és 4. osztályos korcsoport prózamondó kategóriájában első helyezést ért el Sümegi Soma, a mezőnyárádi iskola 3. osztályos tanulója. A második helyezést Szucskó Bernadett a bükkábrányi iskola 3. osztályos diákja érte el. A harmadik helyen pedig Tompa Iván a tibolddaróci iskola 3. osztályos tanulója végzett.
 
A 3. és 4. osztályos korcsoport versmondó kategóriájának első helyezettje Ács Eszter a bükkábrányi iskola 4. osztályos tanulója lett. A második helyen Okos Laura a mezőkeresztesi iskola 3. osztályos tanulója végzett. A harmadik helyen pedig Kákóczki Kevin a szentistváni iskola 4. osztályos tanulója végzett.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com