Rendkívűli testületi ülést rendeztek Bükkábrányban május 19-én
Írta: Eleven Televízió   
2015. május 22. péntek, 15:31

Rendkívűli testületi ülést tartottak Bükkábrányban 2015. május 19-én. A képviselők 3 napirendi pontot vitattak meg az ülésen.
Elsőként az önkormányzat 2015. évi közbeszerzési tervét vitatták meg. Elhangzott, hogy minden évben kötelező elfogadni a testületnek az adott évre tervbe vett közbeszerzéseket, erre az évre két közbeszerzési eljárás lefolytatását irányozták elő: az egyik a már elnyert "Fotovoltaikus rendszerek kialakítása" című pályázathoz kapcsolódik, a míg a másik "Bükkábrány egyes intézményeinek energetikai korszerűsítése" című kiírásához.
A képviselők egyhangú igennel elfogadták az előterjesztést.
A második napirendben egy ajánlatételi felhívásról döntöttek, amely alapján közzététel nélküli eljárás lefolytatását határozták el a "Fotovoltaikus rendszerek kialakítása" című projekt kapcsán, melynek becsült összköltsége mintegy 46 millió forint. A projekt keretében az iskola és konyha tetején 50 kWh teljesítményű napelem rendszer kerülne kialakításra, míg az óvodában - a meglévő rendszer továbbfejleszésével - 10 kWh teljesítményű elemekkel növelnék a kapacitá st.
Ebben már lefolytattak egy eljárást, viszont a pályázati kiíráshoz kapcsolódó, az egy kilowattórányi teljesítményre jutó támogatást menetközben csökkentette a pályázat kiírója, így az országban minden pályázónak újra eljárást kell lefolytatnia. Bükkábrány esetében a támogatás mintegy 2,5 millió forinttal csökkent.
Az önkormányzat 3 kivitelezőt hív meg a pályázati eljárásra, mindhárom hosszú ideje foglalkozik napelemekkel, megfelelő referenciákkal, és szakmai háttérrel rendelkeznek - hangzott el az ülésen.
Az ajánlattételi felhívásban egy szempont szerepel, ez alapján a legalacsonyabb összegű ajánlatot fogadják majd el.
A testület egyhangú igennel elfogadta az eljárás megindításáról szóló határozatot.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A 3. napirendben Bükkábrány Község Önkormányzatát érintően a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről szóló szabályzatot fogadták el egyhangú igennel a képviselők.
A közérdekű adat megismerésére irányuló igényeket a következő módon fogadja az önkormányzat:
a) postai levélben Bükkábrány Község Önkormányzata polgármesterének címezve (3422  Bükkábrány,  II. András tér 1.)
b) illetve a kérelem személyesen történő benyújtásával.
c) telefaxon
A települési honlapon megtalálható lesz a szabályzat és az igénylés benyújtásához szükséges formanyomtatványok, illetve a hivatalban is elérhető nyomtatott formában.

A 4. napirendi pontban az indítványok javaslatok között szó esett a közelgő Ősfa Fesztiválról, melyre szeretettel várják Bükkábrány és a környékbeli települések lakóit. Pénteken a "Máhr család élete és eredete Ábrányban" című kiállításra és bemutatóra is várják az érdeklődőket, majd másnap délután 13 órától a megszokott vendéglátással, ebéddel kezdődik a nap programja.
Délután többek között a helyi csoportok fellépése, gyermekműsorok, operett és musical műsor várja a vendégeket, majd koraestétől Vastag Csaba, a V-Tech, a Groovehouse, az UFO is színpadra lép, az este sztárvendége a Shyla Bonnick Songs Of Boney M formáció lesz. Az estét tűzijáték és retro disco zárja.
Június 4-én emlékünnepséget rendeznek a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a hivatal melletti emlékműnél.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com