Kihívás Napja és Gyermeknap Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2015. május 26. kedd, 06:43
alt
Bükkábrány idén is bekapcsolódott a Kihívás Napja országos rendezvényébe május 20-án. A hagyományokhoz híven idén is az éjszakai focival indultak a programok. 19 csapat nevezett erre a megmérettetésre, akik 10 perces mérkőzéseket játszottak egymással. A további programok különlegessége volt, hogy idén egybeolvad a Kihívás Napja és a Gyermeknap a bükkábrányi iskolában.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az iskola udvarán a gyerekeknek, pedagógusoknak és a szülőknek reggeli tornával indult a nap. A rövid programismertető után pedig a gyerekek meserészleteket tekinthettek meg osztálytársaik előadásában. Az udvaron ugrálóvár, trambulin és ügyességi pálya is várta az osztályokat, akik 45 percenként váltották egymást a helyszíneken, így egybekötve a szórakozást a mozgással.
 
Délelőtt mobil planetáriumban ismerkedhettek meg kicsik és nagyok az űr és a csillagok csodálatos világával. Az udvaron még lézer pálya is került kialakításra, ahol a gyerekek speciális érzékelőkkel ellátott fegyverekkel, lőhettek egymásra, csapatokban játszhattak egymás ellen.
 
Délután a Miskolci Eldorado Agility Club kutyás ügyességi bemutatója vonzotta legjobban a kicsiket és nagyokat egyaránt az iskola mögötti füves területre. A programok részeként még egy tűzriadó gyakorlatra is sor került az iskolában, aminek csattanójaként begördült egy tűzoltó autó is az udvarra. Akiknek volt hozzá bátorságuk a jármű kosarába is beülhettek ami 10 méteres magasságba emelte fel őket.
 
Közben az iskola tornatermében folytak az osztályok közötti mérkőzések, ahol kézilabda és foci meccseken csaphattak össze egymással a gyerekek. A programok közé az arcfestés is bekerült, aminek köszönhetően igazán érdekes és vicces, aranyos motívumok jelenhettek meg a kicsik arcán. Így ért véget a Gyermeknap Bükkábrányban.
 
A Kihívás Napja keretein belül azonban délután még fittbal, zumba és jóga is várta az érdeklődőket az iskola tornatermében, még egy kis mozgásra. Ennek végül meg is lett az eredménye, Bükkábrány ugyanis dobogós, 3. helyen végzett az idei Kihívás Napi megmérettetésen.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com