Tartalmas kikapcsolódás az V. Ősfa Fesztiválon
Írta: Eleven Televízió   
2015. június 01. hétfő, 07:39
Az V. Ősfa Fesztivál május 30-án került ugyan megrendezésre Bükkábrányban, a hagyományokhoz híven azonban a programsorozat nyitányaként már előző este hat órakor várták az érdeklődőket a házasságkötő terembe egy érdekes előadásra.
A Máhr család mintegy száz esztendőn át meghatározó szerepet játszott a község életében. Még két élő leszármazottjuk, Máhr Géza és Máhr Dezső Szalai Szabolcs polgármester meghívására érkezett vissza szülőfalujába több családtagjával együtt és tartott érdekes, képekkel illusztrált előadást egyrészt a család történetéről, másrészt az itt töltött évekről. Az előadás végén a polgármester egy-egy ajándékcsomaggal mondott köszönetet az előadóknak és hozzátartozóiknak, a résztvevők pedig a terem végében elhelyezett tablókon közelebbről is megszemlélhették mindazt, amiről a megelőző mintegy másfél órában hallottak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szombaton 13 órától az előző évekhez híven az önkormányzat vendégül látta a falut egy ebédre, majd 14 órától elkezdődtek a kulturális programok. A polgármesteri köszöntő után helyi fellépők követték egymást a színpadon.
Elsőként a Bükkábrányi Népdalkör népdalcsokrai csendültek fel, majd a helyi óvodások és iskolások műsora következett. 15 órától a Kisötlet Gyermekszínpad: "A kobold cipője" című előadását tekinthették meg, háromnegyed órával később az idősebb korosztályt a Mezőkövesdi Hangstúdió Művészeti Csoport operett, musical műsora szórakoztatta.
Egy izgalmas lovasbemutató után pedig 17 óra 30 perctől ismert énekesek és együttesek váltották egymást az emelvényen. Este fél 10-ig fellépet Vastag Csaba, a V-Tech, a Groovehouse, és az UFO együttes is. Az est nagy fellépője a Boney M-ből kivált vokalista, Sheyla Bonnick volt, aki természetesen nem mást, mint a régi Boney M slágereit énekelte a közönségnek. Az estét tűzijáték és hajnalig tartó retro disco zárta.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com