Peace Run (Békefutás) Mezőnyárádon és Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2015. június 04. csütörtök, 07:58
Magyarország az idén tizennyolcadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő Békefutásba. A Peace Run a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A több mint két évtizedes múltra tekintő rendezvény egy olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat.
A korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan az idén is világszerte több tízezer ember kapcsolódik be az 5 kontinens 100 országában az év során párhuzamosan zajló eseményekbe. A nemzetközi váltóhoz lakóhelyéhez közel bárki csatlakozhat egy pár lépésre, néhány utcahosszra vagy akár kilométerekre is. A Békefutás ugyanakkor jóval több, mint egy sportrendezvény. A futókat minden településen ünnepséggel köszöntik, így tulajdonképpen egy ünnepsorozat, amely végigvonul a településeken, országokon és földrészeken, az egész világon.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Június 3-án 16 óra 15 perckor a Békefutás keresztül haladt Mezőnyárádon. A Szederkényi Anna Tagiskola valamint a lakosok egy része is csatlakozott fáklyával érkező csapathoz. A polgármesteri hivatal előtt rövid műsorral és frissítővel várták futókat, akik az ünnepség végén Bárdos Szabolcs polgármester vezetésével tovább indultak Bükkábrányba.
A váltó negyed hat után érkezett meg a bükkábrányi helységnévtáblához ahol szintén vártak már rájuk, és Bodzán Antal alpolgármester vezetésével végigkísérték őket a falun a sportpályáig. Itt az iskola néptánccsoportja kedveskedett a futóknak, majd egy könnyű vacsorát követően tovább indultak Miskolcra.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com