Testületi ülést rendeztek Bükkábrányban június 9-én
Írta: Eleven Televízió   
2015. június 15. hétfő, 16:31

Bükkábrány Község képviselő-testülete június 9-én tartotta soron következő ülését a hivatal házasságkötő termében. A nyílt ülésen 2 napirendi pontot vitattak meg, majd a zárt ülésen a segélykérelmek elbírálása volt a képviselők feladata.
Elsőként a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló rendeletet vitatták meg és fogadták el a képviselők.
Bükkábrány Község Önkormányzata a település közéletében, közigazgatásában, gazdasági, műszaki, tudományos, művészeti, közoktatási és közművelődési életében, testnevelési és sport területen, valamint egészségügyi és szociális ellátásában szerzett kimagasló érdemek elismerésére az alábbi kitüntető címeket és kitüntetéseket alapítja: "Bükkábrány Község Díszpolgára" és "Bükkábrányért Érdemérem" kitüntető címeket, "Bükkábrány Közszolgálatért" elismerő oklevelet, valamint az "Év tanulója" és "Év ifjú sportolója" kitüntető címeket. A kitüntetések odaítéléséről a képviselő-testület dönt, a díjakat minden évben augusztus 20-ai községi ünnepségen adják át.
A képviselők néhány pontosítást javasoltak, majd ezekkel együtt egyhangú igennel elfogadták a rendeletet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A 2.napirendben, az indítványok, javaslatok között a polgármester beszámolt a kárpátaljai magyar lakta települések megsegítésével kapcsolatban az önkormányzatokhoz intézett kormányzati felhívásról. Ebben arra kérik a településeket, hogy lehetőségeik szerint segítsék a kárpátaljai magyarságot nehéz helyzetükben, olyan módon, hogy az illetékes államtitkárság által ajánlott településnek pénzbeli segítséget nyújtanak. Bükkábrány képviselő-testülete 200 ezer forintot szavazott meg e célra.
A helyszínen tapasztaltak és a visszajelzések alapján az elmúlt évek legszínvonalasabb Ősfa Fesztiválja volt az idei - hangzott el az ülésen.  A látogatottsági rekord is megdőlt, a pénteki kiállítás-megnyitó is telt ház
volt a házasságkötő teremben. A Máhr-család a megrendezett kiállítással kapcsolatban egy köszönő levelet is eljuttatott az önkormányzatnak, amelyet a polgármester az ülésen felolvasott.
A rendezvény teljes költségvetése mintegy 6 millió 331 ezer forint volt, ebből az önkormányzat költségvetését mintegy 4 millió 941 ezer forint terhelte, a többit a támogatók biztosították.
Az elmúlt időszak eseményeiről beszélve a polgármester szót ejtett a településen áthaladó Békefutásról, a Nemzeti Összetartozás Napján tartott megemlékezésről. Az idén Tibolddarócon megrendezett Bükk Kupán ismét Bükkábrány diadalmaskodott, sorozatban negyedszer nyerték el a kupát.
Elhangzott, hogy Kiss Sándorné, az óvoda nemrég nyugdíjba vonult vezetője a kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért Brunszvik Teréz-díjban részesült, amelyet június 4-én vehetett át az állami pedagógusnapon Balog Zoltán minisztertől.
A képviselők június 24-én 15 órától település bejárást tartanak, állapodtak meg az ülésen.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com