Aranykezek tábor Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2015. július 06. hétfő, 17:53

Öt napon keresztül tartott az idei Aranykezek tábor a bükkábrányi iskolában. Az első négy napon négy csoportban négyféle kézművestechnikát ismerhettek meg és sajátíthattak el a gyerekek: az első foglalkoztató helyen agyagból készíthettek egy fazekas segítségével olyan tárgyakat, amelyek elkészítéséhez a fazekaskorongot is használták. Mivel egyszerre egy gyerek foglalkozhatott ezzel, a többiek közben gyurmafigurákat készítettek.
A második asztalnál szalmafonatok születtek, míg a harmadiknál egy különleges technikával, tűnemezeléssel készítettek dísztárgyakat.
Az utolsó állomáson pedig textiltechnikával foglalkoztak, maguk szabhattak, varrhattak egy pénztárcát.

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 A délutáni programok szintén sok érdekes, vidám percet szereztek a gyerekeknek: hétfőn a Lármafa Együttes népzenei, táncos, népi játékokkal fűszerezett műsora szórakoztatta a gyerekeket, másnap B.-A.-Z. Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület bemutatója varázsolta el a résztvevőket. A gyerekek maguk is felpróbálhatták a huszár viseletet. Szerdán délután számháborúban vehettek részt, csütörtökön - a Galagonya Bábszínház előadása után - a héten készített tárgyakat bemutató kiállításon egymásnak és családtagjaiknak is megmutathatták saját kezük munkáját.
Pénteken pedig Diósgyőrbe, a Baráthegyi Majorságba látogattak el. A rendezvényt az Ábrányi Ifjúságért Közalapítvány és a Jánosházi Sándor Könyvtár támogatta. A kézműves programokon a kézművesek és a pedagógusok mellett szülők és a Családsegítő Szolgálat munkatársai is segítették a gyerekeket a különböző technikák elsajátításában.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com