Mozduljunk együtt!
Helyi Hírek (2015.) - Mezőkeresztes
Írta: Bodzán László   
2015. május 22. péntek, 01:00
A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában megtartott pályázati forrásból finanszírozott programok célja az volt,hogy közelebb hozza az iskolát a lehetséges partnereihez, szülőkhöz, civil szervezetekhez, tagintézményeihez.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
1. esemény - 2015. április 28.
A programra meghívást kaptak tagintézményeink tanulói. A délután legfontosabb programja a sport volt, ezért a különböző helyekről érkezett tanulók foci- és kézilabda csapatot alakítottak, az évfolyamokon belüli kőrmérkőzésekhez, a kicsik pedig a sor-és váltóversenyekhez. A sportversenyekkel párhuzamosan filmvetítések és előadások zajlottak. Az alsó tagozatosoknál a filmvetítések témája a gyermekszegénység, a családi problémák, az egészséges életmód voltak. A vetítések után a következő helyszínen ezzel kapcsolatosan rajzokat, plakátokat készítettek. A nagyobbaknak az iskolarendőrünk tartott előadást az iskolai erőszak következményeiről, alkalmi iskolapszichológusunk a családi problémák hatásairól, a Bükkábrányi Eleven Televízió munkatársa a túlzott online jelenlét következményeiről, a RÉV Szenvedély betegsegítő szolgálat munkatársa pedig az új típusú „dizájner” drogok veszélyeire hívta fel a figyelmet.
 
2. esemény - 2015. május 20.
A nap zenés bemelegítéssel kezdődött a tornateremben a testnevelő tanárok irányításával. Az együttmozgás után a tanulók akadályversenyen mérték össze tudásukat, ügyességüket. Ebéd után az iskola tornacsarnokában megrendeztük a flasmobot, majd megtekintettük a Dance Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncosainak fergeteges bemutatóját. Egy minden izmot megmozgató aerobic indította el a délutáni tevékenységek sorozatát. A délutáni programok sorában megtalálhatták tanulóink az évfolyamok közötti labdarúgó és kézilabda mérkőzéseket, népi ügyességi játékokat, különböző versenyeket (kerékpáros, fodrász, lábszépségverseny, tréfás vetélkedő), kirakójátékokat, egyperces ügyességi – és mozgásos játékot, karaokét.A feladatok teljesítésében elfáradt tanulók pihenésképpen bekapcsolódhattak a Debreczeni Produkciós Kft. BUBORÉKSHOW c. produkciójában. Megtekinthették a buborék bemutatót, szórakozhattak a buborék játszótéren, hajtogathattak lufit. Az örökmozgók pedig kifulladásig ugrálhattak a csúszdás ugráló várban.
 
TÁMOP 3.1.4.B-13/1-2013-0001 számú „Köznevelés az iskolában” projekt, Partnerség és hálózatosodás modul

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com