Bükkaljai Mozaik - 2015. augusztus 26.
Írta: Eleven Televízió   
2015. augusztus 26. szerda, 08:29
 
Kihívás Napja Bükkábrányban - 2.rész
 
Bükkábrány idén is bekapcsolódott a Kihívás Napja országos rendezvényébe május 20-án. A programok különlegessége volt, hogy idén egybeolvad a Kihívás Napja és a Gyermeknap a bükkábrányi iskolában.
Az udvaron ugrálóvár, trambulin és ügyességi pálya is várta az osztályokat, akik 45 percenként váltották egymást a helyszíneken, így egybekötve a szórakozást a mozgással.
Az udvaron lézer pálya is került kialakításra, ahol a gyerekek speciális érzékelőkkel ellátott fegyverekkel, lőhettek egymásra, csapatokban játszhattak egymás ellen.
Délután a Miskolci Eldorado Agility Club kutyás ügyességi bemutatója vonzotta legjobban a kicsiket és nagyokat egyaránt az iskola mögötti füves területre. Közben az iskola tornatermében folytak az osztályok közötti mérkőzések, ahol kézilabda és foci meccseken csaphattak össze egymással a gyerekek. Így ért véget a Gyermeknap Bükkábrányban.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

 
 
Témanap a mezőnyárádi iskolában - 2.rész
 
Nemzeti összetartozás - Határtalanul! címmel témanapot tartottak a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában április 24-én pénteken.
Az iskola 7. osztályos diákjai a Határtalanul pályázat keretében négy napra Felvidékre látogathattak április 16 és 19-e között. A 4 nap élmenyiből és az ekkor készült képekből tartottak előadást április 24-én reggel. A színes és érdekes beszámolót követően rövid tízórai szünet után indult az igazi Témanap az osztályoknak.
Az osztályfőnökök vezetésével 4 állomást kellett végigjárniuk az osztályoknak, ahol 3-3 7-es diák várta őket, és az ő vezényletükkel kellett képeket kirakniuk, de volt szókereső és totó is. Természetesen mindez a Felvidéki kirándulás témájával kapcsolatosan, a reggeli bemutatóban hallottak és látottak alapján.
Természetesen alternatív programlehetőségek is voltak a nap folyamán. Lehetőség volt társasjátékra, ügyességi feladatokat is megoldhattak a gyerekek, illetve aki szeretett volna a kézműves foglalkozáson báránykát is készíthetett.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

 
 
Dél-Borsodi Madarak és Fák Napja - 2.rész
 
2015. május 8-án délután 13 órától került megrendezésre a 37. Dél-Borsodi Madarak és Fák Napja alkalmából tartott vetélkedő, a mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskolában. Farkas Jánosné intézményvezető elmondta, hogy utoljára 17 évvel ezelőtt volt ilyen rendezvény az iskolában, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén a mezőnyárádi iskola adhatott otthont ennek a rangos eseménynek. A megnyitót követően faültetésre is sor került a templom melletti téren.
4 állomáson kellett végig menniük a gyerekeknek, ahol különböző feladatokat kellett megoldaniuk, amelyekért pontokat kaptak. Képről, madarakat, növényeket kellett felismerniük, rejtvényt kellett fejteniük, de képkirakó is szerepelt a feladatok között.
Amíg az egyes csapatok az indításra vártak az első állomás előtt, illetve amikor már vissza érkeztek, időkitöltő programokon is részt vehettek. Kézműves foglalkozáson az év madarával a búbos bankával kapcsolatos kis díszeket, ceruzatartókat készíthettek.
Miután minden csapat vissza ért az iskolába, egy kis uzsonna elfogyasztása után került sor az eredményhirdetésre.
3. helyezett lett a mezőkövesdi Szent Imre Tagiskola csapata, a 2. helyezett a mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola csapata lett. Az 1. helyezettnek járó serleget pedig a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola csapata vihette el.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com