Augusztus 20. - megemlékezés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2015. augusztus 25. kedd, 15:53
Követve az elmúlt évek hagyományait Mezőnyárádon ebben az évben is a római katolikus templomban kezdődött augusztus 20-án az ünnepi megemlékezés, melynek során államalapító szent királyunkra emlékeztek a résztvevők.
A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten az Önkormányzat részéről is többen részt vettek. A szentmisét celebráló Dr. Linczenbold Levente plébános prédikációjában külön kiemelte: ahogy Szent István megtalálta korának nagy problémáira a megoldást úgy nekünk is megadatik a lehetőség a ma gondjainak megoldására.
Szintén a hagyományokhoz igazodva a szentmise végén került sor az új lisztből készült kenyér megszentelésére, melyből minden résztvevő magával vihetett egy-egy szeletet a szertartás végén.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az ünnepi megemlékezés a könyvtár előtti téren folytatódott. Itt a Himnusz eléneklése után előbb Korpás Zoltán szavalta el Sajó Sándor "Magyarnak lenni" című versét, majd Bogyó József alpolgármester ünnepi beszédben emlékezett meg István királyról és a magyarság megmaradását szolgáló életművéről, törvényeiről.
Az ünnepség végén a helyi pártok, intézmények és civil szervezetek helyezték el koszorúikat első királyunk mellszobránál. Az együttlét a Szózat eléneklésével zárult.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com