Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2015. szeptember 07. hétfő, 20:16
alt
2015. szeptember 2-án, 16 órától ült össze Mezőnyárád Község Önkormányzatának képviselő testülete, hogy összesen 9 napirendi pontot tárgyaljon meg, illetve hozzon döntést ezekkel kapcsolatban. Miután Bárdos József Szabolcs polgármester úr megállapította, hogy a testület határozatképes, ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a testület tagjai egyhangúan elfogadtak.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pont az átcsoportosítás az önkormányzat 2015. évi költségvetésében volt. Polgármester úr elmondta, hogy az erről szóló dokumentumokat a képviselő testület tagjai már korábban megkapták, majd ismertette a költségvetést, hogy mire milyen összeget fordítottak. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 2. napirendi pont az önkormányzat 2015. év első féléves gazdálkodásáról szóló tájékoztató volt. Itt elhangzott, hogy az erre az évre készített gazdálkodási terveket 48-50%-osan sikerült megvalósítani. A képviselő testület tagjai ezt egyhangúan elfogadták.
 
A 3. napirendi pont a 2015. évi rendkívüli önkormányzati támogatásra vonatkozó igény benyújtásának megtárgyalása volt. Bárdos József Szabolcs polgármester úr elmondta, hogy a támogatást olyan önkormányzatok igényelhetik, amelyeknek számlatartozásuk van. Általában a kért összeg egy bizonyos részét szokták biztosítani az igénylőnek. A testület tagjai egyhangú igennel szavazták meg a pályázat benyújtását.
 
A 4. napirendi pontban a Bursa Hungarica Felsőoktatási és Önkormányzati Ösztöndíj pályázatához történő csatlakozásról esett szó, amit egyhangú igennel szavaztak meg a testület tagjai.
 
Az 5. napirendi pont a Római Katolikus Egyházközösség támogatási kérelme volt, amelyben a ravatalozóban lévő terítők, lobogók cseréjére szerettek volna támogatást igényelni az önkormányzattól. Erre a célra a képviselő testület 150 ezer forintot szavazott meg egyhangúan.
 
A 6. napirendi pontban a Forgács-Ló Lovas-Klub támogatásának kérdését vitatta meg a képviselő testület. Egyhangú igennel 300 ezer forint támogatást szavaztak meg, amivel az önkormányzat hozzájárul a 2015. szeptember 6.-án megrendezésre került XII. Nyárádi Lovasnapok elnevezésű rendezvény költségeihez.
 
A 7. napirendi pontban a szociális célú tűzifa támogatásról esett szó. Bárdos József Szabolcs polgármester úr elmondta, hogy az önkormányzat maximum 140 erdei köbméter fát igényelhet, ettől kevesebbet lehet, de többet nem. Továbbá elmondta, hogy a támogatás felhasználásának feltétele, hogy az önkormányzat a támogatáson felül 1000 forint plusz áfa önrészt vállaljon erdei köbméterenként. A képviselő testület tagjai egyhangú igennel szavazták meg a maximális 140 erdei köbméter tűzifa igénylését.
 
A 8. napirendi pontban egy önkormányzati ingatlan értékesítéséről esett szó. Farkas Lajosné az önkormányzatnak címzett levelében kifejti, hogy a saját tulajdonú birtokának közepén helyezkedik el egy régi patakmeder, ami az önkormányzat tulajdona, viszont ő így nem tudja a saját területét lekeríteni, illetve ő tartja karban ezt a területet is, ezért szeretné megvásárolni azt. A képviselő testület megállapodott egy 500 forint/m2 –es árban a területet illetően.
 
A 9. időszerű feladatok napirendi pontba több dolog is beletartozott:
 
Elsőként Bárdos József Szabolcs polgármester úr tájékoztatta a képviselőtestület tagjait a temető hulladék elszállítási problémájáról, miszerint a cég, amely a szállítást végezné, irreálisan magas árat kérne. Ezért egy olcsóbb megoldást kellene találni.
 
Másodikként a bölcsőde hiányáról esett szó. Jelenleg ugyanis Mezőnyárádon nincsen bölcsőde, a legközelebbi pedig Bükkábrányban található. A képviselő testület tagjai egyhangúan úgy döntöttek, hogy fel kell mérni az igényeket a bölcsödére, illetve kutatást kell végezni a védőnő bevonásával, hogy jelenleg hány bölcsődés korú gyermek él Mezőnyárádon.
 
Harmadikként arról esett szó, hogy módosítani kellene a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló rendeletet, mivel a jelenlegi rendelet szerint nem nyújtható méltányossági alapon eseti települési támogatás. A testület úgy határozott, hogy a soron következő ülésükön fognak döntést hozni ezzel kapcsolatban.
 
A képviselő testület a továbbiakban zárt ülésen tanácskozott tovább.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com