Korszerűbb és modernebb egészségügy
Írta: Eleven Televízió   
2015. szeptember 05. szombat, 01:00
alt
(kép és cikk forrása: www.mezokovesd.hu)
 
Több mint 700 millió forintból újult meg A Városi Rendelőintézet Mezőkövesden. A beruházás révén nemcsak az épület bővült ki és újult meg teljes mértékig, hanem új eszközöket is kapott az intézmény. Az elkészült beruházást szeptember 4-én adták át hivatalosan. A „Városi Rendelőintézet Mezőkövesden” című ÉMOP-4.1.1/B-12-2013-0001 azonosító számú pályázaton 600 millió forint támogatást nyert el Mezőkövesd Város Önkormányzata az egészségügyi intézmény korszerűsítésére, a fennmaradó összeget az Önkormányzat saját forrásként biztosította.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az átadó ünnepségen elején dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt.
„Azon túlmenően, hogy egy épületet tudtunk felújítani, a jelentősége ennél sokkal nagyobb. A rendelőintézet 48 ezer ember egészségügyi szakellátásáért felel Mezőkövesden és a mezőkövesdi járásban. Óriási jelentősége van, hogy meg tudtuk újítani ezt az épületet, és az is fontos, hogy 700 millió forint forrást tudtunk Mezőkövesd és a járás egészségügyére fordítani, ez példa nélküli. Üzem alatt lett ez az épület felújítva, ami példaértékű összefogást vont maga után. Azt gondolom, büszkék lehetünk rá” – mondta el a polgármester.
 
A köszöntő gondolatok után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője mondott beszédet, aki a fejlesztés térségi szerepét, fontosságát emelte ki.
„Ez egy nagy jelentőségű beruházás a város életében. 30-40 éve épülhetett ez az épület, és azóta nem volt felújítva. Növekedett az intézmény alapterülete, egy új tetőtér épült, megújultak például a lépcsők, a nyílászárók. Azonban a legfontosabb, hogy 150 millió forint értékben eszközöket is kapott a rendelőintézet, így minőségileg jobb szolgáltatást tudnak végezni. Régóta várta már ezt a város, a járás, nagyon örülök neki, hogy ezt is sikerült megvalósítania a településnek” – emelte ki Tállai András.
 
A rendezvényen az építkezés menetét, tartalmát ifj. Szilvási András, a kivitelező Szilvási Építő Kft. ügyvezetője mutatta be a jelenlévőknek. A pályázati forrásból a rendelőben megtörtént az épület homlokzatának felújítása, hőszigetelése, a helyiségek átalakítása, bővítése és kicserélték a nyílászárókat, valamint az épület energetikai, gépészeti rendszere is megújult. Emellett a jelenlegi lapos tetőre új magas tetőt építtetnek. Az így kialakult padlástéren irodákat, tárgyalót, vizesblokkokat alakítottak ki. A földszinten öltözőket, baba-mama pelenkázót hoztak létre. A rendelőintézet előtt és udvarán összesen 40 férőhelyes parkolót is kialakítottak, illetve rendezték a zöldfelületet. A beruházást a mezőkövesdi székhelyű Szilvási Építő Kft. végezte el, aki 2014 decemberében vette át a munkaterületet és 2015. július 31-ével átadta a munkát.
 
A projekt ezen kívül eszközbeszerzést is tartalmazott, amely keretében 150 millió forint összértékben 14 új gép, műszer, eszköz megvásárlására is lehetőség nyílt.
„Az épület megújításán túl nagy öröm számunkra, hogy az intézet egyebek mellett egy modern laborautomatával, két nagy értékű ultrahang-készülékkel és egy gasztroenterológiai vizsgálótoronnyal gazdagodott. A projekt keretében olyan nappali ellátási formák is elérhetőek már a rendelőintézetben, amelyek eddig csak kórházban végezhető ellátások voltak. Ilyen a keringési betegek kezelésénél alkalmazott úgynevezett infúziós terápia, a kibővített fizikoterápiás ellátás és a házi betegellátás. Ezúton szeretném megköszönni az intézmény minden dolgozójának a beruházás idején nyújtott türelmüket, támogatásukat és segítségüket” – mondta el dr. Tóth József, a Városi Rendelőintézet orvos-igazgatója. A beszédeket követően Tállai András, dr. Fekete Zoltán, dr. Tóth József és ifj. Szilvási András ünnepélyes szalagátvágással hivatalosan is átadta az elkészült beruházást, amelyet ezt követően dr. Berkes László pápai prelátus megáldott. Az esemény zárásaként a meghívottak megtekintették a megújult épületet.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com