V. Máté-napi Sokadalom Bükkábrányban - programmal!
Írta: Eleven Televízió   
2015. szeptember 10. csütörtök, 16:19
Az idei évben már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Máté-napi Sokadalom Bükkábrányban. A tavalyi évhez hasonlóan rengeteg érdekes látnivaló várja a kilátogató vendégeket. Idén immár másodszor a pálinkák és sütemények is megmérettetik magukat, melyre már pénteken 7:30 órától 13:30-ig illetve a sokadalom napján reggel 7:30 órától 12 óráig lehet nevezni az önkormányzat épületében.
A program szeptember 19-én 12 órakor veszi kezdetét települési fejlesztések átadásával.
Délután 2 órától gyülekező az iskola udvarán, és innen fél háromtól indul a sokadalom felvonulása.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
3 órától a PAVANE zászlóforgató csoport műsorát tekinthetik meg, majd fél 4-től az iskolások lépnek a II. András téren felállított színpadra.
Az iskolások után elkezdődik a dalos találkozó Bükkábrány, Egercsehi, Kisgyőr, Szirmabesenyő népdalköreinek közreműködésével.
Fél 5-kor a gyerekeknek kedveskedik egy mesével a Csodamalom bábszínház, majd 5 órától reneszánsz táncokat láthatnak a kilátogató érdeklődők. Fél 6-kor kezdődik a pálinka és süteményverseny eredményhirdetése, majd egy fél óra múlva a Gönci betyárok lépnek a színpadra.
A rendezvény zárásaként este 8 órától a Czimbali Band csap a húrok közé.
A nap folyamán megtekinthető „Ábrány Őrangyala” című kiállítás, illetve a Bükkábrányi Foltvarró Klub munkáiból összeállított gyűjtemény a katolikus parókián, valamint ugyanezen a helyszínen a rendezvény díszvendégéről Kisgyőr községével is megismerkedhet a kilátogató.
A műsorok közben kézműves foglalkozás, nép játékok és helyi termékek bemutatója és vására várja a jelenlévő vendégeket.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com