Testületi ülés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. szeptember 09. szerda, 07:28
alt
2015. augusztus 8-án reggel 8 órától tartotta a Mezőkeresztes Város képviselő testülete soron következő ülését. Az ülésen összesen három napirend került megtárgyalásra.
Napirend előtt Tar Károly a Mezőkeresztesi Férfikórus Citerazenekar és Kamarakórus Egyesület elnöke tartott tájékoztatót az augusztus 22-23 -án megrendezésre kerülő kórustalálkozóról.
Az első napirendben a rendőrőrs felújítására kiírt második közbeszerzési pályázat elbírálására került sor. A pályázaton elnyert összeg és a beadott árajánlatok közötti nagy összegkülönbség miatt már volt egy sikertelen közbeszerzés.
A második körben sem közeledtek jelentősen az összegek egymáshoz. A három beadott ajánlat közül a testület az ajánlások alapján és az összeget figyelembe véve a TETŐMESTER BAU 2012 Kft. ajánlatát fogadta el hat igen szavazattal. Ez az ajánlat is több mint nyolc millió forinttal haladja meg a felújításra elnyert támogatást. A különbözetet az önkormányzat teremti elő önállóan, vagy a rendőrőrs illetőségi területéhez tartozó önkormányzatok segítségével. Erre az előzetes tárgyalások szerint akkor lesz lehetőség, amennyiben az érintett települések ÖNHIKI pályázatai pozitív elbírálásban részesülnek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A második napirendben a vásárokról és piacokról szóló rendelet módosítását tárgyalták meg a jelenlévők. Az eddigi negyed évi vásártartás helyett ezentúl havonta lesz vásár, illetve a díjtételek módosítására is sor került Azonban erre az évre még marad a térítésmentesség, hogy a bevezető időszakban minél többen látogassanak az eseményre. A rendelet módosítás október 1-jén lép hatályba
A harmadik napirendben az egyebek szerepeltek.
A Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete saját gyermekrendezvénye megtartására támogatási kérelmet nyújtott be. Mezőkeresztesről négy személy került meghívásra erre az eseményre. A testület öt igen és egy tartózkodás mellett úgy döntött, hogy egy jelképes összeggel 20.000 Ft-tal támogatják a programot.

A helyi polgárőrség új szolgálati gépjármű beszerzésének támogatására kért támogatást a testülettől.
Összesen 600.000 Ft körüli összeget terveznek felhasználni erre a célra. Ebből 300.000 Ft-ot a működési költségeikből fedeznének a maradék előteremtéséhez kérnek segítséget.
A testület az előzőleg eladott önkormányzati jármű vételárát, valamint a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázatból visszamaradt összeget vagy a polgármesteri keretet kívánja erre a célra fordítani.

A jól gazdálkodó önkormányzatok adósságkonszolidáció címén két részletben jutnak meghatározott pénzösszegekhez. Az első részlet már a tavalyi évben felhasználásra is került.
A második 112 millió forintos támogatási összeg elköltésére tervet kell készítenie az önkormányzatnak.
Az előzetes ötletek alapján leginkább a járdák, utak építésére fordítanák ezt az összeget.
Felmerült ezek mellett még a belterületi csapadékvíz elvezetés kérdése, köztemető felújítása, épületek energetikai fejlesztése, térkőüzem létesítése, iskolai mellékhelyiségek problémájának megoldása is.

Végül meghívó hangzott el - és programegyeztetés történ - az Augusztus 20 -a tiszteletére megrendezésre kerülő városháza előtt lebonyolításra kerülő ünnepi megemlékezésre.

A nyílt ülés után a testület zárt ülésen segélyeket, kérelmeket és személyi kérdéseket tárgyalt meg.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com