Hamarosan élesben működik a korszerűsített emődi szennyvíztelep
Írta: Eleven Televízió   
2015. június 10. szerda, 15:18

A befejezéshez közelednek a szennyvíz-rendszer fejlesztését célzó munkálatok Emődön és térségben. Az "Emődi szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése" című Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyar Kormány által támogatott pályázat segítségével, mintegy 626 millió forint értékben valósul meg technológiai fejlesztés az emődi szennyvíztisztító telepen, valamint Bükkaranyoson, Harsányban és Kisgyőrben.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A beruházás fő helyszíne az emődi szennyvíztisztító telep, amelynek során a meglévő műtárgyakat mind építési, mind pedig gépészeti szempontból átalakították, új tömbösített műtárgyat építettek a hozzá tartozó gépészettel együtt, ezen belül egy iker kialakítású iszapsűrítőt is megépítettek. Új fúvó és iszapvíztelenítő gépházat alakítottak ki a szükséges modern gépészeti háttérrel, iszapvíztelenítő gépet is telepítettek. Emellett a telepen technológiai, illetve udvartéri vezetékeket, irányító aknát létesítettek.
Az elkészült műtárgyak berendezéseit szakaszosan tesztelik, valamint augusztus 31-el bezárólag lefolytaják a próbaüzemet, így a tervek szerint szeptembertől már a technológiailag megújult szennyvíztisztító telep kezeli a négy településről érkező szennyvizet.

A telepen kívül a településen a csatornahálózat építési és rekonstrukciós munkák is zajlottak illetve zajlnak, továbbá a kivitelezés záró szakaszában történik meg a munkálatok által érintett útszakaszok aszfaltozása.
A projektben részt vevő másik három településen, Harsányban, Bükkaranyoson és Kisgyőrben elvégezték a szennyvízátemelők rekonstrukcióját, fejlesztését, - összesen három átemelő újult meg -, illetve szaghatáskezelést is kiépítették. Emellett Harsányban és Bükkaranyoson csatornahálózat építési munkákat is elláttak.

 




Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com