Szépkorúak köszöntése, kézműves délután és humoros est Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2015. szeptember 28. hétfő, 18:18

A mezőkeresztesi IKSZT és önkormányzat idén szeptember 26-án újra változatos programokkal várt minden 70 év feletti lakost a Művelődési Házba.
Pontosan délben kezdődött a köszöntő műsor a Szépkorúak Napja alkalmából. Az ünnepség kezdeteként a Jóbarátság Nyugdíjas Klub kedveskedett az időseknek egy dalos műsorral, majd a "Jótanács" című vers hangzott el a helyi általános iskola két tanulójának tolmácsolásában.
Ezt követően köszöntőt mondott az ünnepi alkalomból Majoros János polgármester, aki nem csak az összes megjelentet köszöntötte, de külön üdvözölte a város legidősebb lakóit is, aki meg tudtak jelenni ezen a délutánon. A vendégek között a legidősebb hölgy Póta Istvánné volt, aki idén tölti 96. életévét, a város legidősebb férfi lakója pedig Gomba Barna bácsi, aki novemberben tölti be a 95-öt. Mindkét vendégnek egy-egy csokor virággal és ajándékcsomaggal kedveskedett az önkormányzat.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A köszöntőbeszéd után egy újabb népdalcsokrot hallgathattak meg a jelenlévők Indre Andrea mezőkövesdi népdalénekes előadásában.
Lassan elérkezett a vendéglátás ideje is. A tányérokra rántott hús és natúr szelet került gombamártással és petrezselymes burgonyával, aki pedig fokozni kívánta a jó étvágyat, aperitifet is fogyaszthatott a finom ebéd előtt. Az ebéd után, de még a desszert felszolgálása előtt részt vehettek egy játékos vetélkedőn is Gáspárné Hilovszky Éva, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője szervezésében. Ennek lényege egy teszt kérdéssor volt a '60-as, '70-es évek emlékeinek felelevenítésére.
Az ebédet követő kötetlen beszélgetés után, a délután záró műsorszámaként az egri Pince Színház négy művésze szórakoztatta a résztvevőket egy rövid, zenés betétekkel tarkított színdarabbal.

Vasárnap délután már egészen más korosztály számára készültek programmal a szervezők: a gyerekeknek tartottak kézműves foglalkozást a Művelődési Házban, amelyen az ősz jegyében készítettek ajtódíszt, asztali díszt. Az érdeklődők színes papírokból formázták meg például az ősz színeiben pompázó faleveleket, amelyet egy madzagra ragasztóval rögzítettek. Az elkészült tárgyakat természetesen mindenki hazavihette magával.
Az este pedig a humoré, az önfeledt nevetésé volt: Dombóvári István dumaszínházi előadására teljesen megtelt a nézőtér, mintegy 170 néző rekeszizmait mozgatta meg a komikus másfél órás, interaktív előadásában.
A szervezők a tervek szerint folytatják majd a sorozatot, azaz újabb, hasonló jellegű produkciók várhatók majd a közeljövőben.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com